Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Webáruház alapítás, kérdések?...

Webáruház alapítás, kérdések? Viszonteladás?

Figyelt kérdés

Kitaláltam egy vállalkozást, pontosabban internetes kiskereskedelmet. Az elején nem kalkulálok nagy bevétellel, mert nem egyedi a dolog.

A kérdésem arra irányulna, hogy milyen kötelességeim vannak a gyártók felé, ha megveszek tőlük valamit, amit én továbbadok saját arculattal? Elég a termék csomagolásán feltüntetni?

Írok példát.

Pl. Veszek a Podravkától delikátot, amit kiméregetek, ráteszem a saját arculatom, akkor elég megjelölni, hogy gyártó a Podravka meg a címük esetleg? Továbbmegyek. Ha veszek mondjuk nagy tételben a Tescoban, mert éppen ott akciós, akkor a Tesco felé van-e valami kötelezettségem? Illetve ha a Tescoban veszem, nem konkrétan a gyártótól, akkor értesíteni kell-e a gyártót?

Mert amit tervezek, az több helyről is beszerezhető, különböző árakban. Nyilván a legolcsóbbat keresném.

Elnézést, ha kusza lett, remélem azért érthető nagyjából.

ma 06:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
Semmi ilyesmit nem csinálhatsz.
ma 06:52
 2/11 A kérdező kommentje:

Dehogyisnem. Mint más többezer vállalkozó, aki valahonnan beszerzi a cuccokat és eladja.

Csak vannak nyilván szabályai.

ma 06:55
 3/11 anonim válasza:

A nagy büdös lószart, senki nem csinál ilyet, mert nem is csinálhat, másrészt meg mert zéró profit van benne.

1. Nem nyomhatod más termékére a saját brandedet, mintha az a tiéd lenne. Nincs ilyen.

2. Hermetikusan lezátt élelmiszert akarsz felbontani és otthon zacskókba méregetni?!? Úgy visz el a Nébih, hogy azt is megbánod, hogy megszülettél.

3. Mitől fogod tudni kis tételben annyival drágábban eladni a termékeket, hogy egy világmárka helyett Kiss Pista van rajta, amikor bárki megveheti pontosan ugyanezt a terméket olcsóbban az eredeti csomagolásban is?

Elmentek otthonról...?

ma 06:59
 4/11 A kérdező kommentje:
Semmi gond, hanem érted. A delikát egy példa volt. Nem romlandó termékről van szó. Csinálhatom. Nem te vagy emberem, aki válaszol. Az eddigi idődet köszönöm.
ma 07:02
 5/11 anonim válasza:
Nem.
ma 07:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Milyen termék ez? Élelmiszer forgalmazásra pl vannak szabályok
ma 07:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem élelmiszer. Semmi ilyen.

Más helyen is kérdeztem, tehát rám ismernének, ha kiírom. De legyen pl. gyertya. Vagy zokni. Ilyesmit kell elképzelni. Tényleg hülye példa a delikát. Elnézést.

ma 07:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem írod meg a pontos kérdést, a valódi termékkel, akkor nem fogsz jó választ kapni, mert más más szabályok vonatkozhatnak különböző termékek kereskedelmére.
ma 07:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Egy szakértő csoportban már feltettem a kérdésem, érdekes ott lényegtelen a dolog ezen része, a csomagolás miatti EPR kötelezettséget viszont máris megtudtam. A kérdésem feltettem, ami gyártó megjelölésére vonatkozik. Nem a termékre. Gyártóra vonatkozó szabályok nem lehetnek annyira eltérőek, csak szeretitek kombinálni. Tiszta és világos. Veszek valamit, azt továbbadom, a forrást hogyan kell jelölni. Ennyi.
ma 07:40
 10/11 A kérdező kommentje:
További válaszok nem szükségesek, már megkaptam szakértőtől. Köszönöm.
ma 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!