Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogyan lettél vállalkozó?...

Hogyan lettél vállalkozó? Eleinte dolgoztál alkalmazottként, részidőben vállalkozóként? Milyen előnyei, hátrányai vannak?

Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Kezdetben másodállás volt. Most már főállás

Előnye, hogy van fix bevételed kezdetben, később már a saját idődben többet tudsz keresni.

2022. aug. 16. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is 8 évig alkalmazott voltam, vezető beosztásban, mire végre rájöttem, hogy a felettem állónak semmilyen hatalma/tudása nincs, csak belőlem él. Nyugtattam magam, hogy neki vannak kapcsolatai, de igazából pont kapcsolatoktól és pénztől fosztottam meg magam.

Mellette amúgy szinte folyamatosan vállalkoztam. Hátránya, hogy 4-5 éve nem voltam nyaralni és hétvégém is alig akadt, este is güriztem, ezt megsínylette a család. Előnye gyakorlatilag nem volt. Mondhatnám a fix pénzt, de napi 2-3 óra mellékállással kerestem 8 óra munkabért. CSak attól tartottam, hogy ha felmondanék se lenne több privát megbízás (lett azonnal). De mostmár kb célba értünk, van pénz is és kezdem helyreállítani a munka/pihenés egyensúlyt. Nagyon nehéz, mert megszoktam, hogy csinálni kell, így kb. bűntudatom van, ha éppen nem dolgozom. Na de majd alakul.

2022. aug. 16. 20:55
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én is alkalmazott voltam, nagyon jó abban, amit csináltam, de felháborítóan kevés pénzért. Elkezdtem mellékesben, fű alatt is csinálni, saját ügyfelekkel. Eleinte csak 1-2 volt, kiegészítésnek, de ajánlgattak tovább, így hamar többen lettek. Láttam, hogy a többszörösét kereshetem annak, amit a cég ad, de sokáig féltem, hogy ez átmeneti állapot, és hosszabb távon nem lenne elég ügyfél. Aztán a cégnél történtek olyan változások, amik miatt nem bírtam tovább maradni. Felmondtam, azóta csak szabadúszó vagyok, már 3 éve. Lekopogom, eddig mindig volt elég ügyfél, a leggyengébb hónapban sem kerestem kevesebbet, mint alkalmazottként - viszont alig dolgoztam abban a hónapban.
2022. aug. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!