KATA-sok hogy látjátok az őszt?
Természetesen azokhoz szól akik ugye nem lehetnek szeptembertől. Én sajnos csak cégeknek számláztam, soknak egyszerre, nem voltam bújtatott, de kizárultam a KATA körből, most a havi átlag 55 helyett (IPA-val együtt) úgy havi 120 lesz a dolog, de félek hogy még lesznek további költségek. Nem tudom átrendezni a vállalkozásom másfél hónap alatt hogy ezt pluszba kitermelje, szóval eléggé félek a következő időszaktól, abban bízom hogy januárral sikerül egy nagyobb emelés és ősszel talán befut pár új ügyfél de ennyi...
Januártól esetleg 1-2 hónap külföldi munkával tölteném a kasszát, illetve a külföldi ügyfélszerzés is eszembejutott de úgy a könyvelő drágább de akkor nyilván had legyen drágább :D Jobbna örültem volna egy százezres cégeknek is számlázós KATAnak mert így jó sok zúdult a nyakamba, ti hogy érzitek, megleszteek? Meddig kell kitartani? Van tartalékotok?
"én fizetek havi 235 ezret, a katások fizettek eddig havi 50 zeret és megy a sírás, hogy már havi 120 ezer lesz. Ez mégmindig feleannyi, mint amennyi én fizetek. Elég nagy pofátlanság ez."
Egyébként olyan apróságok ne zavarjanak ám, hogy a vállalkozónak vannak esetleg munkaeszköz/anyagköltségei, nincs fizetett szabi, táppénz, meg ilyen apróságok, ami neked ugye alap. Ja, és az ügyfeleket is magunknak kell összevadászni, ha nincs ügyfél, nincs bevétel. Ezzel szemben te besétálsz a munkahelyedre, megfogod az ottani eszközöket, elvégzed a neked kiadott, más által szerzett munkát, ha épp semmi dolgod, és csak malmozol a nap felében, akkor is megkapod a fizudat hó elején. Ha beteg vagy, a doki kiír és nem mész be, a szabadságod alatt pedig ugyanúgy kapod a fizudat. Tudod, EZEK miatt van az, hogy a vállalkozó esetében a kevesebb adó is épp elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!