Akinek van egy vállalkozása az miert nem nyit tobbet is?
Nekem a házamban van egy kisbolt már jó rég óta.
Na már most jött a pénzes csóka, megvette a boltot, és kideült, hogy ennek a boltnak vannak testvérei is, egyik egy korházban mint büfé, és egy másik kisbolt pár utcával odébb.
És az is kideült, hogy a pénzes csóka mind a 3 boltot egybe megvette, és ő egyedül a tulajdonosa mindháromnak. (Bár eddig én még csak nálunk láttam hogy ott lenne..)
Szóval okosat mondasz, aki megtehetei az még jó hogy a többet válassza. Így sokkal nagyobb a lehetőség arra hogy több pénzt csináljon (nem csak a bejövő pénzekre gondolok..), de monden esetre eléggé boldogan áll ott a kisbolt tulajaként:).
Ő nem fél hogy csődbe megy, még ha csak 10 FT haszna is van 1 liter tejen..
Okos ember.
Egy már létező, felépített, magától is működő boltot/hálózatot sokkal könnyebb valakinek készen egyben megvennie, mint a nulláról felépíteni, kialakítani a működését, kitalálni a belső adminisztrációs, logisztikai és egyéb megoldásokat, megtalálni a megfelelő munkafolyamatokat és főleg a megfelelő embereket.
Egy bolt, vagy bármilyen vállalkozás esetén nem az üzlethelység, név, dekoráció a lényeg, nem csak ezt csinálja meg az alapító és nem csak ezt veszi meg az új tulajdonos. Sokkal fontosabb a mögöttes üzleti modell, termékkínálat, stb.
Van amikor és akinek a növekedés az érdeke, van akinek és amikor meg nem. Ezt maguk az üzletemberek, akik benne vannak a saját üzletükben és pontosan ismerik a saját eredményeiket, pénzügyeiket, költségeiket, bevételeiket és lehetőségeiket valószínűleg jobban tudják, mint a kívülállók, akik csak részletes adatok ismerete nélkül okoskodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!