A másodállású egyéni vállalkozóknak miért kell tb-t fizetnie?
Figyelt kérdés
Ha van főállásom az biztosítja az egészségbiztosítást és a nyugdíjt, akkor minek pluszban fizetni? Értem én, hogy kell a kormánynak az adó, de nekem ez nem logikus. A szja még oké.2022. aug. 5. 16:07
1/6 anonim válasza:
Mert a TB-t minden jövedelemből be kell fizetned, meg a nyugdíjjárulékot és adót.
Ha 5 állásod van, mind az ötből.Bizony.
2/6 A kérdező kommentje:
De minek? Mármint erre mi a logikus magyarázat. Ha elég a főállásos jövedelmemből levont tb (egyébként is sok embernek csak főállása van) akkor mire hivatkozva van ez így?
2022. aug. 5. 16:15
3/6 anonim válasza:
2: a hatalom pénzéhsége, az rá a magyarázat!
4/6 A kérdező kommentje:
Szóval semmi logikus magyarázat nincs rá, lényeg hogy menjen pénz az államkasszákba. Gondoltam :'D
Köszönöm a válaszokat! :)
2022. aug. 5. 17:00
5/6 anonim válasza:
Nekem is van főállásom,én nem fizetek ... Nem vagyok áfakörös(alani adómentes vagy,ha jól tudom, de ezt a könyvelő intézi)Iparűzésit, a NÉbiH-nek valamit + szjá-t, ha nem volt annyi kiadásom.
6/6 Nemzeti konzervatív válasza:
Ne fizetésként ved ki a pénzt, hanem osztalékként és akkor nincs TB járulék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!