Ha egy kertes ház egyik helyiségében egy műkörmös szalont szeretnék kialakítani, akkor abba a helyiségbe lehet egy külön villanyóra, hogy a vállalkozás fogyasztását az mérje? Nyilván nem a rezsicsökkentett áramot kell fizetni. Vagy hogyan van ez?
Köszönöm a válaszokat!
#1-es, és az új mérőhely kialakítás mennyi idő alatt zajlik?
Írtam egy érdeklődő emailt az áramszolgáltatómnak, de jelezték automata emailben, hogy egy hónap a válaszadás. A mérőhely kialakítás is hasonló sebességgel megy?
#2,3# Nem bérbe adni akarom. Sérült gyermek ellátása, ápolása közben szeretnék egyéni vállalkozóként egy kis pénzt keresni. Otthon. Hogy közel legyek. És ne másutt fizessek egy sufni bérléséért 100+ÁFÁ-t plusz rezsit. De teljesen legálisan szeretném. Nem feketén, nem szürkén. Rám ne mondja senki, hogy nem adózok, és a rezsicsökkentett árammal reszelem a körmöt, nem a vállalkozások üzleti tarifájával. A kézmosó vizét is hivatalosan szeretném mint vállalkozó, külön almérővel.
Kérdező, teljesen legálisan tudsz a ház saját óráival dolgozni és, ha ez a főállásod még katázhatsz is. Ha mellékállás, akkor általányadó. Egyiknél sem kell aamként költségszámlákat gyűjtened és le se tudod írni.
A mutatvány, amire készülsz nagyjából 600ezerbe fáj alaphangon csak a villanynál és semmi értelme, havi 1000 forint villanyszámláról és 600 forint vízdíjról beszélünk
Átalányadós vállalkozó a terv #6-os. Mondasz valamit igazságot. De akkor hogyan lehet ezt hivatalosan csinálni. Van olyan, hogy az egyetemes áramszolgáltatómnál, meg a vízszolgáltatómnál bejelentem, hogy lesz vállalkozás is, és mondjuk 10/90 arányban kétfelé számláznak mérőhely nélkül? Nem akarom, hogy valaki belém kössön amiatt, mert nem teljesen szabályosan, és hivatalosan vételezem az áramot. Van vendéglős ismerősöm, tudom milyen árat fizet a vízért, villanyért. Nem a családi tarifa. Nem akarom, hogy bárki negatív színben tüntessen fel emiatt. Vagy bírság legyen a vége. Inkább fizetek egy-két ezressel többet szabálykövető módon havonta, mint bírságot a szabálytalan használat/vételezés miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!