Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Manapság mindenki vállalkozó?

Manapság mindenki vállalkozó?

Figyelt kérdés

Mármint azt értem, hogy ki kell váltani a vállalkozóit, ha szaki vagy, vagy bedolgozol valahova.... De nekem annyira mást jelentett a vállalkozó régebben. Egy ember, aki felépít egy céget, egy éttermet, stb, stb.

Most meg egy csomó ember vallja, hogy mestersége címere "vállalkozó vagyok" azt kint burkol Németországban, vagy füvet nyír Kiskunmajsaalsón.

Értem, hogy vállalkozó, de szerintem ez mégsem vállalkozó. Vagy nem?

2022. ápr. 23. 17:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
22%

" Menőbbnek hangzik."

Nem hangzik menőbben. Sok mini vállalkozó van akinek nem jól megy vagy csak elvan. A maradék 5%-tól akinek bejött a dolog meg ne sajnáld a lóvét.

2022. ápr. 23. 21:33
 12/23 A kérdező kommentje:
ki a tököm sajnálja a lóvét
2022. ápr. 23. 22:13
 13/23 anonim ***** válasza:
67%

Pláne a KATA bevezetése óta egyre több a főállású kényszervállalkozó. Legális, válallat gazdaságtani megnevezése annak amit keresel.

Ők az eddigi fekete foglalkoztatásból térnek így át a szürke zónába. A bevételhez képest, saccra adóznak (60%-40%) és igazolnak jövedelemet maguknak, ami nem minden esetben fedi a valóságot.

Nem tud elhelyezkedni, vagy nem akar, esetleg burkolt foglalkoztatásban adót optimalizálva így oldja meg az elheyezkedést, a cég meg a foglalkoztatásukat.

Se szeri se száma nem volt eddig sem az ügynköknek ( ingatlan, mlm, biztosítás, mind ún. egyszmálás vállalkozó ev. volt eddig is ). Ma már melléjük csapódik a műkörmös, programozó, pizza futár , stb. sok esetben keverve a bevétel fogalmát a jövedelemmel is.

Azután jönnek a "komoly szakmai cikkek", a Kata kimaxolásról, az álomfizetésekről és kereseti lehetőségekről. :-)

Komolyabb vállalkozói kompetencia nincs mögöttük, egyszerű évekig egy heyben topogó, fejlesztésre nem képes kis hangya szinten megragadó mikrovállalkozások, akiknek a célja a maximum 12 milliós értékhatár elérése és az alatt maradása. Megélhetési vállalkozók, akik havonta a kivétből élnek ( nem az osztalékból ) és kezdik újra minden hónapban a körforgást a megélhetési költségeik fizetése miatt,amíg meg nem szünteti végül a tevékenységét.

Normálisabb vállalkozás 1-3 év alatt minimum gazella szinten van.

2022. ápr. 24. 06:01
 14/23 anonim ***** válasza:
Miota van ez a KATA rendszer azóta nem nehéz. Havi 50 ezer és vállalkozó vagy.
2022. ápr. 24. 09:24
 15/23 anonim ***** válasza:

13: de miért kéne, hogy mindenkinek az legyen a célja, hogy növekedjen? Én például szintén katás ev. vagyok, nem is akarok ennél nagyobb lenni. Azért nem vagyok alkalmazott, mert az a terület, ahol dolgozom (marketing), szarul fizet ahhoz képest, amennyit szabadúszóként lehet keresni, továbbá így totál szabad vagyok, magamnak osztom be az időmet, 100% home officeban dolgozom, én válogatom meg, hogy kivel. Ja, és lényegesen kevesebb óraszámot dolgozva keresek jóval többet, mint alkalmazottként :) El tudnék egyébként helyezkedni a szakmában kb. holnap, de miért tenném? Egyértelmű visszalépés lenne minden téren.

Szóval nem feltétlenül azért "topognak évekig egy helyben" a katás ev.-k, mert nem tudnak növekedni. Lehet, hogy egyszerűen nem is akarnak, mert a céljuk csak annyi, hogy magukat foglalkoztassák átlagosnál jobb fizetésért :)

2022. ápr. 24. 11:00
 16/23 anonim ***** válasza:
ha erdekel a befektetes fektess be nalam
2022. ápr. 24. 16:43
 17/23 anonim ***** válasza:
55%

15: azért ez így kicsit ellentmondás nem?!

Segítesz bevételért cserébe azon, hogy egy - egy vállalkozás növekedni tudjon és ő is növelje bevételeit, miközben önmagad nem hiszel a növekedésben. 😀

2022. ápr. 24. 18:12
 18/23 Jolmegmondom-vagynem ***** válasza:
100%
A vállalkozás az nem a munkakört jelenti, hanem a foglalkoztatási formát. Aki arra a kérdésre , hogy "mit dolgozol" azt mondja, hogy "vállalkozó vagyok", az vagy szégyenli amit csinál (mert mondjuk duguláselhárító, vagy prostituált), vagy nem akarja az orrodrakötni mivel foglalkozik. Van pár tevékenység amit egyébként sem lehet máshogy végezni, csak vállalkozóként.
2022. ápr. 24. 21:02
 19/23 anonim ***** válasza:
17: nem mondtam, hogy nem hiszek a növekedésben. Azt mondtam, hogy nekem nem célom növekedni. Ettől még az ügyfelem célja lehet. Az enyém jelenleg inkább az, hogy a munkánál jóval több időt fordíthassak a magánéletemre, de közben jól éljek. Így meg tudom valósítani, 8 órás alkalmazotti munkával nem tudnám.
2022. ápr. 24. 21:27
 20/23 anonim ***** válasza:

... és a 8 órától kevesebb , minimálbér alatti biztosítotti jogviszony ( 108.000 Ft/hó )jó életet biztosít egy alkalmazotthoz képest?!

Ne nevettes már. Se élhető nyugdíj, se élhető táppénz, kereső tevékenység nélküliség esetére, hogy hitelről, pályázati forrásokról ne is beszéljünk.

Egyébként ezt a vállalkozó, kontra alkalmazottat max azok alkalmazzák kifogáskezelésre, akik ki akarják emelni a vállalkozásuk "előnyösségét".

Egy többes biztosítotti jogviszonyos vállalkozó, vagy aki mondjuk munkaviszonyos tag a saját vállalkozásában csak nevet rajta. 😀

2022. ápr. 24. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!