Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Manapság mindenki vállalkozó?

Manapság mindenki vállalkozó?

Figyelt kérdés

Mármint azt értem, hogy ki kell váltani a vállalkozóit, ha szaki vagy, vagy bedolgozol valahova.... De nekem annyira mást jelentett a vállalkozó régebben. Egy ember, aki felépít egy céget, egy éttermet, stb, stb.

Most meg egy csomó ember vallja, hogy mestersége címere "vállalkozó vagyok" azt kint burkol Németországban, vagy füvet nyír Kiskunmajsaalsón.

Értem, hogy vállalkozó, de szerintem ez mégsem vállalkozó. Vagy nem?

2022. ápr. 23. 17:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%

"De nekem annyira mást jelentett a vállalkozó régebben. Egy ember, aki felépít egy céget, egy éttermet, stb, stb."

Az hogy te saját alternatív jelentéssel értelmezel egy fogalmat, már a te bajod.

2022. ápr. 23. 18:05
 2/23 anonim ***** válasza:
49%

Vannak ilyen retardaltak, megkerdezem, hogy mivel foglalkozik es azt mondja, hogy vallalkozo. Mintha tolem megkerdeznek es azt mondanam, hogy alkalmazott vagyok. Aztan kiderul, hogy langosos, mukormos meg ilyenek :D

Kb. ugyanaz, mint mikor 2 ember azt mondja, hogy informatikusok es az egyik Distinguished Engineer az Nvidia-nal, a masik meg egy altalanos iskolai rendszergazda valami putri faluban. Es nem hazudik egyik sem.

2022. ápr. 23. 18:22
 3/23 anonim ***** válasza:
18%
Egyre inkább erősödik ez a trend. Itt a gyakorin is ha megfigyeled szinte mindenki senior programmérnök, aki vállalkozóként napi 20 000 dollárért dolgozik a világelitnek és mellette még besegít pár amerikai egyetemen ha oktatni kell.
2022. ápr. 23. 18:32
 4/23 anonim ***** válasza:
17%
En is vallakozo vagyok :) egyeni vallalkozo es amerikai cegnek dolgozok. Lennek szivesen alkalmazott, csak nincs leanyvallalata itt... Akkor most mivan? En se mondjam h vallalkozo vagyok?
2022. ápr. 23. 18:33
 5/23 anonim ***** válasza:
38%
A vállalkozó nem egy foglalkozás, hanem egy alkalmazási forma. Innen a tévhit, de persze jobban hangzik, mint az, hogy műkörmös vagyok.
2022. ápr. 23. 18:37
 6/23 anonim ***** válasza:
41%
4-es nem azzal van a probléma, hogy vállalkozó valaki, hanem azzal, ha nem tudja mi a különbség foglalkozás és foglalkoztatási státusz között.
2022. ápr. 23. 18:43
 7/23 anonim ***** válasza:
18%
Miért ? Aki katás egyéni vállalkozó fűnyíró és Markotabödögén nyírja a füvet egy 10 éves fűkaszával az akkor szerinted mi? Alkalmazott?
2022. ápr. 23. 19:42
 8/23 anonim ***** válasza:
24%
Az egy kibafott funyiro, esetleg egy kis joindulattal kertesz.
2022. ápr. 23. 20:31
 9/23 anonim ***** válasza:
18%

"Az egy kibafott funyiro, esetleg egy kis joindulattal kertesz."

De akkor sem alkalmazott

2022. ápr. 23. 21:00
 10/23 A kérdező kommentje:

valójában nem hazudnaaaak csak másként definiálják. Menőbbnek hangzik. Nem az adózási formát kérdezte bárki is, hanem a foglalkozást. A foglalkozást nem mondja meg, a státuszt igen.

Valójában elég kevés szitu van, ahol a vállalkozó egy elfogadott foglalkozás lehet.

És annak is a fele virágnyelven van.

2022. ápr. 23. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!