Kft-t be lehet fagyasztani ideiglenesen?
Figyelt kérdés
3 hónapja alapítottam egy Kft-t webshophoz, de nem indult be. Az adókat, járulékokat fizetem. Ezek nem valami nagy költségek, de a könyvelő kéri a számlákat, eladó/vevőszámlák. Fogok kapni valami büntetést ha ezek nincsenek meg?2022. ápr. 21. 09:51
11/26 A kérdező kommentje:
Mivel van állásom, csak megbízottként vagyok bejelentve a céghez, ami havi 3000 adóban, minimum bér mellett ami 10e Ft. De a saját magam megbízottja vagyok, így ebből csak az adó a tényleges költség, a bér nem.
2022. ápr. 21. 10:54
12/26 anonim 

válasza:

Hajajj, lesznek még gondjaid ezzel a céggel :)
13/26 A kérdező kommentje:
Milyen gondokra gondolsz pontosan?
2022. ápr. 21. 11:03
14/26 anonim 

válasza:

Azt inkább nem fejteném ki itt. Beszélj, kommunikálj a könyvelőddel, hogy minden a megfelelő mederben tudjon folyni.
15/26 anonim 

válasza:

Kftnek alacsonyabbak a költségei???? Max, ha nem vagy oda bejelentve, mint alkalmazott és 0 a bevételed
16/26 A kérdező kommentje:
Pontosan ez a szituáció áll fent.
2022. ápr. 21. 12:29
17/26 anonim 

válasza:

Oké, de gondolom nem az volt a terv, hogy a semmiért üzemeltetsz egy kft-t, ami leszivogatja a törzstőkét nullára.
Tessék, a másik előnye a KATA-nak, hogy 5 perc alatt kikapcsolod, és kész.
18/26 anonim 

válasza:

Ha van főállásod miért nem csináltál átalányadós ev-t? 12 milliós árbevételig full adómentes lennél. Ha azt kimaxolod, még akkor is töredéke lenne az adó. Vagy ha kinövöd, akkor lehet váltani kft-re. Ez még a katánál is jobb opció. Nem értem miért alapítottál kft-t, illetve a könyvelőd miért nem vetette fel ezt az opciót.
19/26 A kérdező kommentje:
Mert nem Magyarországon van állásom.
2022. ápr. 21. 12:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!