Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kft-t be lehet fagyasztani...

Kft-t be lehet fagyasztani ideiglenesen?

Figyelt kérdés
3 hónapja alapítottam egy Kft-t webshophoz, de nem indult be. Az adókat, járulékokat fizetem. Ezek nem valami nagy költségek, de a könyvelő kéri a számlákat, eladó/vevőszámlák. Fogok kapni valami büntetést ha ezek nincsenek meg?

2022. ápr. 21. 09:51
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%
Nem, kft-t nem lehet szüneteltetni. Ha nem küldöd meg a könyvelőnek a számlákat, akkor nem fogja tudni normálisan beadni az áfa bevallásokat, stb. Szóval küldd el neki a számlákat inkább.
2022. ápr. 21. 10:00
 2/26 A kérdező kommentje:
Épp ez a baj. Nincsenek számlák, mert nem indult el eddig az üzlet.
2022. ápr. 21. 10:03
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Jha, én azt hittem, hogy a könyvelő a navos rendszerben látja a számlákat, de te nem küldted el neki.

Így viszont akkor nem értem a gondot. Megmondod a könyvelődnek, hogy nincsenek számlák (bár ezt tudnia kéne nagyrészt magától is), ő beadja nullásan a bevallást és kész. A járulékokat pedig fizeted ahogy eddig.

2022. ápr. 21. 10:08
 4/26 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem számláztál, nyilván nincs mit adni. :D

Inkább csak elég fura, hogy ebbe belevágtál így.

2022. ápr. 21. 10:17
 5/26 anonim ***** válasza:
60%

Jézusom, milyen könyvelőd van neked????

Van egyáltalán?

És Kft-t alapítani, amikor még be sem indult az üzlet...Na, ehhez ész kell öcsém!

2022. ápr. 21. 10:18
 6/26 A kérdező kommentje:

#3-as köszönöm, akkor megoldódott.

#5-ös, tudom, a legtöbben KATA-s Ev-t indítanak először, de a Kft-nek alacsonyabbak a költségei.

2022. ápr. 21. 10:27
 7/26 anonim ***** válasza:
87%

Hogy mi? A KATA 50k havonta. Egy Kft rögtön 3 milla indítás, 100k ügyvédi költségek, rendszeres könyvelő és ügyvéd fizetés, járulékok, adók, stb. Ezerszer jobban megéri a KATA. Én 8 éve KATA-zok, bár van 2 Kft-m is résztulajdonban, és utóbbi irtó nagy szívás és kiadás a KATA-hoz képest.

2022. ápr. 21. 10:34
 8/26 A kérdező kommentje:

Nekem nincs több költségem vele havi 35 ezer Ft-nál.

A 3 millió pedig felhasználható tőke, nem költség.

2022. ápr. 21. 10:46
 9/26 anonim ***** válasza:
41%
Hogy van havi 35 ezer költséged a kft-vel? Annyinak kb csak a könyvelési díjnak kéne lennie. Semmi egyéb nincs? Vagy ennyire olcsó a könyvelőd? :D
2022. ápr. 21. 10:49
 10/26 anonim ***** válasza:
60%

Ja, de pl ha pénzt is szeretnél belőle látni, a KATA minden adótól mentes, míg kft-ból fizethetsz legjobb esetben osztalékadót.

2022. ápr. 21. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!