Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a megállapításról, hogy aki nem tud kitermelni minimálbért az ne menjen el vállalkozónak...?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 20. 10:37
1 2 3 4
 21/31 Nagyak válasza:
21%

Nagyon sokan borzalmasan utálni fognak itt, de én egy vállakozót soha a büdös életben nem fogok sajnálni! Akkor sem, ha visítva veri magát a földhöz, hogy az állam mennyi plusz terhet rak rá mind járulék, mind egyéb adminisztráció tekintetében.

Értem én, és el is hiszem (Sőt, ismerek is ilyet!), hogy be lehet csődölni, nagyon sok szívás is van főleg a kereslet megteremtésével, de ha a lakóhelyemen körbesétálok, az összes "kacsalábon forgó" ingatlan kapucsengőjén olyasmi olvasható, mint "Huszonkettedik patareszelő Bt.", "Felhőbámuló Zrt." és hasonlóak, de érdekes módon sehol egy "Kovács János irodista". Ugyanígy a Porsche Cayenne-ek meg vadiúj RS6-os Audik sem alkalmazottak, hanem vállalkozók gépjárművei szoktak lenni. Gyakran még anyu is - mondjuk - Mercedes AMG A43S-sel rohangászik, üdülni meg háromhavonta a Bahamákra járnak gyerekestül. Meg síelés meg hétvégi ház meg miatököm...

Elhiszem, hogy tudtok példát mondani alkalmazottra és vállalkozóra, ahol az alkalmazott él jobban; úgy fogalmazék, hogy egy átlagvállalkozó SOKKAL gazdagabb, mint egy átlagalkalmazott. Ennek fényében pedig igenis sokkal inkább az alkalmazottak "védelmét" várom a kormányoktól (tök mindegy, ki van hatalmon), mintsem a vállakozókét!

A #12-es hozzászólóval is egyetértek: szerintem is egy külföldi multi általában jobban bánik az alkalmazottakkal, mint egy hazai vállalkozó. (Nyilván itt is vannak kivételek, szóval nem kérek belőlük, köszönöm.)

2022. ápr. 22. 14:47
 22/31 A kérdező kommentje:
Jó de nyilván nem azt a vállalkozót kell sajnálni akinek bejött, hanem azt aki tönkrement...
2022. ápr. 22. 15:36
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Vállalkozóként mondom, hogy nagyrészt egyetértek veled 21. Én nem is várom el, hogy sajnáljon senki, nem is kell. Nem is azért írtam a korábbi hozzászólásaimat. Egyszerűen csak arra akartam rámutatni, hogy mielőtt az átlagalkalmazott elkezd habzó szájjal rinyálni, hogy márpedig ő ennyiből nem tud megélni, neki járna X+Y nettó, előtte próbálja kicsit a másik helyzetébe is beleképzelni magát. Mert nem olyan egyszerű azért a vállalkozói élet és lehet te csak a kacsalábon forgó palotát, meg a luxusautókat látod, de azért nem ez a nagy magyar átlag. Nem mondom, hogy rosszul élünk, mert nem, de én pl egy 10 éves seattal járok, hetedik emeleti lakásban lakunk és évente max kétszer megyünk el 4-5 napra nyaralni. Nincsenek sem túl sem alulfizetve az alkalmazottak, nagy részük közel 10 éve nálunk van már, nem igazán van fluktuáció (1-2 gyeses és hasonló esettől eltekintve). Lehet azért úgy is vállalkozni, hogy jusson is és maradjon is. Nyilván vannak aljas férgek, akik bejelentenek 4 órába, aztán dolgoztatnak 12-ben, a borítékos fizu pedig vagy megérkezik, vagy nem. Tudok ilyenről, nem is egyről. De általánosítani hiba szerintem, a kkv szektorban is vannak normális cégek, nem is egyet tudnék mutatni.

A multi az megint más tészta, értelmetlen is összehasonlítani a kettőt. Én soha nem mennék vissza multihoz, mert lehet fizuban jobb volt, viszont egyéb dolgokban pedig undormány és a mai napig hányni tudnék attól, ami ott ment (pedig nem soron voltam, hanem a sokadik emeleti irodában). Ízlések és pofonok.

2022. ápr. 22. 15:50
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Ha havi 1000 Ft-ot termelsz ki, akkor is lehetsz simán vállalkozó. Ha csak abból szeretnél megélni, akkor persze nem árt, ha legalább havi 4-500 ezret termelsz ki.
2022. ápr. 23. 20:23
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom, hogy láttam-e a 21-esnél primitívebb válaszolót itt gyk-n eddig...
2022. ápr. 23. 20:54
 26/31 anonim ***** válasza:
30%
Szánalmas
2022. ápr. 24. 12:45
 27/31 A kérdező kommentje:
26 kétértelmű, úgyis lehet értelmezni hogy aki az alkalmazottainak nem tud ennyit kitermelni az ne a kormányt szidja a minimálbér emelés miatt, hanem hagyja abba.
2022. ápr. 24. 13:05
 28/31 De La Cruse ***** válasza:
100%

Üzleti szemléletű embertől jön ki ilyen mondat.

Van alapja, még ha sértőnek is találják egyesek.

Amit tudsz tegyél meg és ha jól csinálod meg az ég is áldását adja arra amit csinálsz akkor bejönnek majd a nagy pénzek. Ha meg nem tudsz nyereséget termelni, úgy minek is törnéd magad?

2022. ápr. 24. 16:51
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Sokan azt felejtik el, hogy a minimálbéres "melósnak" nem csak a minimálbért kell kitermelnie. Vegyünk egy nagy multit. Rengeteg olyan részleg van, ahol érdemi termelő munkát nem végeznek, de mégis szükség van rájuk a működéshez.

És persze ott van az is (és ez a mikrovállakozásokra főleg igaz), hogy ha valaki beteg, ha elmegy szülni, ha van éppen hétköznapra eső ünnepnap stb. azt is egy teljes 20-21 napos hónapban kell pluszba kitermelni összességében.

2022. ápr. 24. 17:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Aki minimálbéren dolgoztatja az embert akiből ő remekül megél, az menjen is tönkre!!
jan. 30. 07:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!