Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi a véleményetek arról a...

Mi a véleményetek arról a megállapításról, hogy aki nem tud kitermelni minimálbért az ne menjen el vállalkozónak...?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 20. 10:37
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%
Mikor? Kezdő vállalkozóként? Ha tényleg a 0-ról kezdi, akkor ott kell neki beruházás, marketing, ügyfélkör-kiépítést, stb. Ott még nem annyira látom problémának, ha nem termeli ki a minimálbért. Viszont egy már működő vállalkozásnál elég nagy probléma.
2022. ápr. 20. 10:38
 2/31 A kérdező kommentje:
Igen utóbbira mondják
2022. ápr. 20. 10:40
 3/31 anonim ***** válasza:
9%

Alapvetően egyetértek, de a minimálbér emelgetésével, meg a hájppal, hogy EMELJÜKMÁ FEL, azzal nem. Van olyan vállalkozó, aki ki tud fizetni - tegyükfel - 100k nettót, ami kerül neki mondjuk 160-ba. Ő azért fizet ennyit, mert ennyit még megér az a -valószínűleg- nem atomfizikai tevékenység, amit valaki megcsinál neki, de a valaki meg azért csinálja meg, mert ezen a pozíción tud elhelyezkedni.

Ha emelnék a minimálbért, akkor lehet, hogy a vállalkozó inkább keresne egy butább, kevésbé hasznos megoldást, de nem fizetne már mondjuk 130+70 ezer forintot, a melós meg elvesztené a helyét, pedig a cégnek és a melósnak is rendben voltak a korábbi feltételek.

2022. ápr. 20. 10:45
 4/31 anonim ***** válasza:
77%
A 133-as nettó fizu nekem 226 ezerbe kerül. Ha ehhez hozzávesszük még a munkavégzéshez szükséges egyéb költségeket, ráfordításokat, adókat, akkor nagyjából 4-500 ezret kell kitermelnie, hogy nekem megérje őt foglalkoztatni. Ha emelgetik a minimálbért, akkor ez nyilván arányosan növekszik. Szóval meg kéne próbálni az embereknek néha munkaadói szemszögből gondolkozni. És én tökre megértem azt is, hogy baromi nehéz (vagy nem is lehet kijönni havi ennyi pénzből), viszont a munkahely nem szeretetszolgálat. Ha te elvársz tőlem 250-es nettót (ami nekem ~425 ezerbe kerül bérben és járulékban), akkor ki kell tudnod termelni legalább 700-at. Ha ez megy, akkor semmi akadálya a 250-es nettónak. Viszont a bértárgyaláson az nem érv, hogy jaj de hát milyen drága az albérlet meg az élelmiszer meg a benzin meg a tökömtudjami. Megjegyzem, mindenki gbm felett keres nálunk, mondjuk nem is igen van nálunk segédmunka, hanem csak szakmunka.
2022. ápr. 20. 10:53
 5/31 anonim ***** válasza:
90%
4. Munkavállalóként teljesen értem amit írsz. De az államnak meg azon kellene elgondolkodni, hogy ha van egy szabály, ami alól a vállalkozók többsége kibújni igyekszik, akkor nem adórendőrséget kell felállítani, hanem az okát megkeresni. Mert nekem (soha nem voltam még kisfőnök sem) alkalmazottként az az érzésem, hogy a hatalom bünteti a munkaadót, mert bért merészel adni az emberének.
2022. ápr. 20. 11:08
 6/31 anonim ***** válasza:
94%
minimálbér kitermelése 220 ezertől kezdődik, de ehhez még hozzájön ezer másik költség. Meg a profit. Így ha egy minimálbéres nem termel 400 000 forintot akkor vagy ki kell rúgni azonnal vagy csődbe megy a cég.
2022. ápr. 20. 11:09
 7/31 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy eltérek a témától De akkor nem jobb a 400000-t magunknak kitermelni mint elmenni egy vállalkozóhoz az ő celjait megvalósítani? Félreértés ne essék nem tőle sajnálom hanem én meg a saját oldalamról próbálom megközelíteni a kérdést
2022. ápr. 20. 11:17
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

"nem jobb a 400000-t magunknak kitermelni mint elmenni egy vállalkozóhoz az ő celjait megvalósítani?"

de jobb lenne persze, viszont kockáztatnod kell és ugyanúgy adókat fizetni, könyvelőt, munkavédelmist, stb mint a cégednek. Mondj fel és érd el a céljaidat.

2022. ápr. 20. 11:20
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha képes vagy rá, akkor rajta. Senki nem tart vissza. Viszont ez sok szakmában nem opció. Vannak olyan szakmák, amik elég befektetésigényesek. Szóval pl ha te állsz nekem a cnc gép mellett havi 250 nettóért és kitermelsz nekem 700-at havonta. Ki tudnád termelni magadnak is? Persze. Csak csinálj egy céget, fizesd az ügyvédet, könyvelőt, vedd meg a gépet 30+ millióért, tartsd karban, vedd meg az alapanyagokat és nem utolsó sorban legyen megrendelésed. Látod, nem olyan egyszerű ám ez.

De persze vannak olyan esetek, amikor simán megéri önállósodni. Én is így lettem anno vállalkozó. Nem bántam meg.

2022. ápr. 20. 11:22
 10/31 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a megközelítés rossz. A minimálbért nem a munkáltató termeli ki, hanem az alkalmazott. Ahhoz, hogy a minimálbért (reálértékben!) emelni lehessen, az átlag melós jóska termelékenységét is emelni kell.
2022. ápr. 20. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!