Mi a véleményetek arról a megállapításról, hogy aki nem tud kitermelni minimálbért az ne menjen el vállalkozónak...?

De nyilván jobb. Én fordítva haladtam, egyéni vállalkozóként megvolt a havi 1M nettó bevételem, és amikor elkezdett feljebb kúszni, és egyre több kiszervezhető melóm volt, akkor úgy döntöttem céget alapítok két partnerrel. Hát, nem a legjobb ötlet, ennyi adót, járulékot, irodát, kutyafaszt kifizetni, hogy aztán valaki a maradék pénzért rossz munkát végezzen, nem igazán érte meg.

Huh a válaszokból ítélve áldom az eget, hogy soha nem dolgoztam és soha nem is fogok dolgozni magyar KKV-nál :D jó nekem a "kizsigerelős" külföldi multi Cafeteriával, bónuszokkal, 13. havi fizuval meg Home Office-szal full bejelentetten persze :D
"Ha keresni akarsz nettó 250-et, akkor termelj ki 700-at"
Perszee :D
Nettó 250, az 425-be kerül a cégnek + az 1 munkavállalóra jutó rezsi, könyvelés, bérleti díj ami max pár tízezer egy hónapra leosztva
Tehát az ilyen 50-60%-os nyerészkedés a cél. Szép álom :D
Oké van TAO, meg HIPA de az minimális.
Inkább rakd be valamelyik családtagodat rabszolgának a gép mellé azt jó lesz :D legalább családban marad a pénz
Ebből is látszik, hogy nem munkaerőhiány van, csak kevés a normális fizut adó hely.

Nyilván ne menjen vállalkozónak. Mégis mit akar csinálni, ha a minimumot sem tudja nyújtani?
" És én tökre megértem azt is, hogy baromi nehéz (vagy nem is lehet kijönni havi ennyi pénzből), viszont a munkahely nem szeretetszolgálat."
Ahogy a dolgozó sem szeretetből vagy rabszolgaként van ott. Aki nem képes kitermelni, az húzza le a rolót és adja át a helyet a következőnek. Lehet ő képes lesz megugrani.

Én meg azt nem értem, hogy az miért lehúzás, ha az ember bére és járuléka kerül nekem 425 ezerbe, ezen felül nyilván egyéb költségek is vannak vele, pl munkaruha, oktatás, utazási költség, avulás, egyéb irodai költségek, biztosítás, üzemorvos, munkavédelmis, stb plusz még a nyereségadók is, akkor miért olyan irreálisan magas a 700 ezer. Nyilván azért dolgozunk, hogy profitot termeljünk. Az utókalkulációk során gyönyörűen látszik, hogy ki/mi mennyibe kerül és mennyi az arányosan visszaosztott profit. Szerintem az egyáltalán nem lehúzás, hogy a cég egy emberen keres 30-40%-ot, plusz ugye az még a cég pénze. Ha ez kell nekem, akkor újabb adókkal felveszem osztalékként, aztán máris jóval kevesebb az a "lehúzás".
Egyébként kíváncsi lennék, hogy mennyi ideig tudnál stabilan, profitábilisan működni úgy, hogy a nettó 250-et kereső embereid csak mondjuk 4-500 ezreket termelnek ki. Lelövöm a poént: nem sokáig.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!