Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha lenne 240 millió forintotok...

Ha lenne 240 millió forintotok vállalkozni, szerintetek fel tudnátok építeni egy olyan vállalkozást amiből képesek lennétek profitálni? Ha igen, mennyi idő alatt?

Figyelt kérdés
Vagy valószínűbbnek tartjátok azt az eshetőséget hogy elbuknátok a pénzt?

2022. márc. 25. 19:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem aki 10-ből nem tudja megcsinálni olyan szintre, hogy utána tudjon tőkét bevonni, az 200-ból se lesz képes.

Ennyit nem érdemes beletolni egy ötletbe.

200 millióból vennék ingatlanokat és részvényeket. Abból kényelmesen megélnék. A maradék 40-el lehet bohóckodni.

MIndenképp kipróbálnám magam a maradékból.

2022. márc. 25. 20:17
 2/21 anonim ***** válasza:
45%
Nem merném másba belerakni, csak ingatlan.(Ha feltudsz építeni egy vállalkozást azt 0 forintból is megtudod tenni.)
2022. márc. 25. 20:17
 3/21 anonim ***** válasza:
33%

0 forintból is van vállalkozásom.

240 misiből elmennék utazni

2022. márc. 25. 20:25
 4/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nagyon nem értek hozzá. Ingatlant vennék belőle, vagy egy részéből és kiadnám. Úgy érzem kb. ez a max. befektetési készségem.
2022. márc. 25. 20:41
 5/21 anonim ***** válasza:
52%
Fel. A töredékéből is.
2022. márc. 25. 20:45
 6/21 anonim ***** válasza:
19%

En biztos nem vallalkoznek ennyi penzbol. Most 0 penzbol eves 30 milliot termelek ki.

A befekteteseim az elmult 5 evben joval az atlag feletti hozamot generaltak.

Befektetnem a penzt es hagynam h dolgozzon nekem...

2022. márc. 25. 20:58
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nincs hozzá affinitásom. Befektetném én is.
2022. márc. 25. 21:16
 8/21 A kérdező kommentje:

“Szerintem aki 10-ből nem tudja megcsinálni olyan szintre, hogy utána tudjon tőkét bevonni, az 200-ból se lesz képes.”

És mi van, hogyha kell hozzá 10-15 2-3-4 év tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztő? (Egészen egyszerűen a tempó miatt.)

Ehhez kell irodát is bérelni… Az alkalmazottak fizetésénél meg ne a nettóval meg bruttóval számolj, hanem a szuperbruttóval.

Akkor kell béren kívüli juttatás is… Meg eszközök.

Ezek csak a teljesen kézenfekvő dolgok. Még kismillió költséggel járna a dolog…

Ilyesmit hogy hoznál ki 10 millióból?

2022. márc. 25. 21:39
 9/21 anonim ***** válasza:
19%

Minek ehhez iroda? Szoftverfejlesztés tipikusan az a meló, amit home officeos alvállalkozókkal csinál az ember

Meg miért ne kezdhetné az ember egyedül?

2022. márc. 25. 21:43
 10/21 A kérdező kommentje:

Persze vállalkozás helyett be is lehet fektetni a pénzt.

De az mitől jobb?

Én nem állítom, hogy nem jobb, mert lehet hogy igazatok van és tényleg jobb…

De nekem elsőre elég sok negatív dolog jut eszembe ezzel kapcsolatban.

Pl. befektetőként kb. semmire sem vagy kihatással, ami a munkafolyamatokat vagy akár a stratégiát illeti… Ha beválik a dolog, nem nyerészkedsz annyit a dologból mintha Te lennél a vállalkozás tulajdonosa vagy résztulajdonosa.

Te nem tudod eladni a részedet a cégből, akkor amikor jónak látod, mert nincs részed (vagy legalábbis nem jellemző).

Ha jókor adják el a céget, akkor abból ugyan kifizetnek, az előre megbeszéltek alapján, de ilyen jellegű döntéshozásba semmilyen beleszólásod nincs.

Meglehet, hogy ugyan “profikra” bírod a pénzed, ha bebuknak, akkor a teljes befektetésedet elveszíted, nem marad rád semmilyen ingóság amiből tudod minimalizálni a kárt, vagy újra tudod hasznosítani…

Ahhoz hogy ugyanakkora profithoz juss, körülbelül 5* annyira kell sikeresnek lennie annak a vállalkozásnak amibe fektettél, mintha a saját vállalkozásod lenne. (Ha ugyanakkora befektetést veszünk alapul, mint amekkora a vállalkozás indító tőkéje lenne)

Stb.

2022. márc. 25. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!