Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetek KATÁS vállalkozó?

Lehetek KATÁS vállalkozó?

Figyelt kérdés
Főállásu anyaként szeretnék itthon dolgozni mint fodrász. Kezességet vállaltam egy hitelért ami jelenleg a végrehajtónál van,ha lenne bejelentett munkám tudom vonnák egyből a tratozást önhibámon kívűl.Viszont élnem nekem is kell,másképpen nem tudom megoldani..Ha lenne vállalkozásom, mit tehetne a végrehajtó vele a meglévő és behajtásra váró hitel miatt?

2022. márc. 18. 09:45
1 2
 11/13 xswerdy ***** válasza:
ráadásul bizonyos esetekben kötelező is engedélyezni a részletfizetést. Szóval én azt tanácsolom, hogy együtt kellene működni a végrehajtóval és/vagy a hitelezővel. Kifizetődőbb, mint bujkálni, bankszámla, és bejelentett állás nélkül élni évtizedekig akár.
2022. márc. 19. 11:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Alanyi adómentesként nem vagy bankszámla nyitásra kötelezett, de az adót valahonnan utalnod kell,amit ha saját magánszemély bankszámlára tennél fel akkor egyből le is inkasszálnák, tehát még a Nav felé is tartoznál, mert nem tudnád elutalni a havi Katadat és kitennének a KATA adózásból, még magasabb havi járulék és adó költségekkel.

Egy jókora adósságspriálba kerülnél.

A vállalkozás kiváltásának nem akadálya a tartozás, de kerülő úton kellene megoldanod, vagy legaálisan pl. alakalmi munkára, vagy csak kp-s forgalomra alapozva.

Más kérdés, hogy mennyire etikus elsumákolni a fizetést, azon felül hogy csak a költségeidet növeled vele.

FMH-t csak a más helyett, jogtalanul már megfizetett összegre tudsz eleve indítani, de valóában úgy nézhetne a ki a folyamat, hogy részletfizetési megállapodást kötsz, majd vagy saját jogon ev.-ként vagy máshol bejelentve kifizeted a bevételedből a tartozást, amit ha kifizettél akkor kamatokkal és költségekkel együtt, de csak utólag FMH-val végrehajthatsz az adóson.

2022. márc. 19. 14:09
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos nagyon kilátástalan a helyzetem. Nem tudok ebből menekülni. Megmondták világosan,mehetek bíróságra de senki nem fog engem felmenteni az alól amit jóhiszeműen aláírtam vagyis a kezességet. Mindenki nagyon megertő akivel beszéltem és valahol sajnálnak is ez miatt de segíteni nem tudnak.
2022. jún. 6. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!