Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha katas vállalkozó valaki...

Ha katas vállalkozó valaki akkor havonta kell menni könyvelohoz is hogy a havi bevételt lekonyvelje és adózni lehessen belőle?

Figyelt kérdés

2022. febr. 12. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért illik időnként eljutattnod a könyvelési anyagodat a könyvelőhöz. Értsd: ne a könyvelőnek kelljen könyörögni azért, hogy el küld neki a nyugta tömbjeidet, bevétel számláidat, pénztár szallagjaidat, bankszámlakivonataidat.

Ha használsz számlázó programot, akkor illik hozzáférést adnod a könyvelőnek, hogy le tudja tölteni a számláidat. Ha te havi 50-100 számlát állítasz ki, akkor lehetőleg fizess elő a számlázóra, hogy ne egyesével lehessen letölteni a könyvelőnek a számláidat. Illetve évváltásnál is hozzáférhetőek legyenek a számlák.

2022. febr. 12. 14:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Minek kéne menni, emailben elküldöd és kész…az adód meg a havi kata ill ha büntiadód van, akkor az
2022. febr. 12. 17:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Szerintem ha valaki ÁFA mentes, akkor teljesen felesleges állandó könyvelőt fizetnie azért, hogy... miért is? Nekem például sosem volt könyvelőm. El nem tudom képzelni, hogy mit tudna helyettem megcsinálni. A számlát úgyis én állítom ki, a havi 50 ezret én is be tudom fizetni, ahogy az iparűzésit meg a kamarai tagságot is. Azt az egy nyamvadt KATA bevallást amit le kell adni, pedig nagyjából 15 perc alatt ki lehet tölteni.
2022. febr. 12. 17:58
 4/4 anonim válasza:

Alanyi adómentes vagyok. Áfa mentes.

Én ezt a programot használom ** [link]

Az efer portálon fizetek adót, bankkártyával fizetem.

Iparűzési adót kiküldik. Kamarai hozzájárulást is kiküldik. A bevallás tényleg 10 perc évente egyszer.😀

2022. febr. 19. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!