Ha katas vállalkozó valaki akkor havonta kell menni könyvelohoz is hogy a havi bevételt lekonyvelje és adózni lehessen belőle?
Azért illik időnként eljutattnod a könyvelési anyagodat a könyvelőhöz. Értsd: ne a könyvelőnek kelljen könyörögni azért, hogy el küld neki a nyugta tömbjeidet, bevétel számláidat, pénztár szallagjaidat, bankszámlakivonataidat.
Ha használsz számlázó programot, akkor illik hozzáférést adnod a könyvelőnek, hogy le tudja tölteni a számláidat. Ha te havi 50-100 számlát állítasz ki, akkor lehetőleg fizess elő a számlázóra, hogy ne egyesével lehessen letölteni a könyvelőnek a számláidat. Illetve évváltásnál is hozzáférhetőek legyenek a számlák.
Alanyi adómentes vagyok. Áfa mentes.
Én ezt a programot használom ** [link]
Az efer portálon fizetek adót, bankkártyával fizetem.
Iparűzési adót kiküldik. Kamarai hozzájárulást is kiküldik. A bevallás tényleg 10 perc évente egyszer.😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!