Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetek KATÁS vállalkozó?

Lehetek KATÁS vállalkozó?

Figyelt kérdés
Főállásu anyaként szeretnék itthon dolgozni mint fodrász. Kezességet vállaltam egy hitelért ami jelenleg a végrehajtónál van,ha lenne bejelentett munkám tudom vonnák egyből a tratozást önhibámon kívűl.Viszont élnem nekem is kell,másképpen nem tudom megoldani..Ha lenne vállalkozásom, mit tehetne a végrehajtó vele a meglévő és behajtásra váró hitel miatt?

2022. márc. 18. 09:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Onnan is tiltana

Egyezz meg a végrehajtóval és fizess!

Aztán keress egy közjegyzőt és mehet a fizetési meghagyás az adósnak

2022. márc. 18. 09:51
 2/13 A kérdező kommentje:
Az baj,hogy a végrehajtó nagyon magas összeget kérne, már egyszer meg lett eggyezve a bankal hogy nagyobb futamidőt engedélyez és ezt pár hónapig vaz adós tudta is teljesíteni de utánna nem, most ugyan ott vagyunk ahol korábban. dolgoznom nekem is kell, és amit a végrehajtó levonna azt nem tudná az adós visszafizetni nekem. borzasztó helyzetben vagyok ahonnan nem tudok sehogysem kimászni, egy jó szándékból el vagyok teljesen vágva senki nem áll velem szóba a negatív khr miatt. gyerekeim vannak, nem ezt kpzeltem el hogy ezzel kell szenvednem és nem tudok sehol érvényesülni ez miatt. egy rajzszög nem lehet a nevemen amire azt mondom ez a tietek mert mindent azonnal foglal ,visz,zárol a végrehajtó
2022. márc. 18. 10:01
 3/13 A kérdező kommentje:
vagy ha mondjuk egy családtag lenne vállalkozó és engem alkalmazna pl 4 órában?
2022. márc. 18. 10:05
 4/13 anonim ***** válasza:
A aktad vallalkozashoz nwm kell kulon bankszamla, siman a jelenlegi bankszamladra erkezne az osszeg. Ha külön szamlad lenne azt is ugyanugy vonna a behajto. De ettol fuggetlenul lehetsz
2022. márc. 18. 10:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Azt amit te szeretnél (hogy legyen egy értelmes jövedelmed, de ne vagy csak keveset vonjon belőle a végrehajtó) sehogy sem lehet legálisan megoldani.
2022. márc. 18. 11:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Te egyezz meg a végrehajtóval, ehhez már nincs köze az adósnak!

Végrehajtó vagy behajtó, mert nem mindegy?!

2022. márc. 18. 11:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintetek mennyi bevétele érkezik bankszámlára egy fodrásznak?
2022. márc. 18. 12:25
 8/13 xswerdy ***** válasza:

6. az adósnak hogyne lenne köze hozzá. Ő vette fel a hitelt, a kezes csak azt vállalta, hogy tőle IS követelhetik. De amit kifizetett az adós helyett, azt követelheti tőle. Ha a hitelező felé ő törleszt az adós helyett, akkor gyakorlatilag kölcsön ad neki.

Nem tudom, mekkora összegekről van szó, lehet, hogy érdemesebb kifizetni, a késedelmi kamatok, végrehajtási díjak, stb. csak növelik a tartozást. Megegyezhetsz te is a bankkal, ha az adós nem tartotta be a megállapodást, te köthetsz egy újat. Talán valamit elengednek, ha rendszeresen fizetsz. De a végrehajtást le kellene állíttatni mindenképpen, az csak növeli a költségeket. Sajnos a kezességgel vállaltad, hogy fizetsz az adós helyett, nem a legjobb megoldás ez alól úgy kibújni, hogy nincs semmid.

2022. márc. 18. 14:19
 9/13 anonim ***** válasza:
8, a kezes és a végrehajtó megegyezéséhez nem kell az adós, sőt ellenérdekelt fél
2022. márc. 18. 19:38
 10/13 xswerdy ***** válasza:

persze a végrehajtóval való megegyezéshez nem kell az adós, amit fent írtál, hogy "ehhez már nincs köze az adósnak", azt úgy értettem, hogy az adósnak már az egész ügylethez semmi köze, ha egyszer már a kezestől követelik a tartozást. Ez természetesen nem igaz, az adóssal is meg kell majd egyezni, hogy ő hogyan törleszt a kezesnek, vagy akár ezt a követelést is jogi útra lehet terelni.

Amit pedig lent írsz, hogy a kezes és a végrehajtó megegyezéséhez nem kell az ellenérdekelt fél sem, az annyiban igaz, hogy lehet a végrehajtóval a hitelező nélkül is egyeztetni, de attól, hogy végrehajtási fázisban van az ügy, még lehet továbbra is egyezkedni a hitelezővel is.

2022. márc. 19. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!