Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Tanácsokat, alap dolgokat a...

Tanácsokat, alap dolgokat a tőzsdéről tudnátok mondani?

Figyelt kérdés
Olyan dolgokra vagyok kíváncsi amiket kezdőként nem tudtatok de nagy szükség lett volna rá.

2022. márc. 8. 21:58
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Ne félj! (Ez nyilván nem a vakmerőségről szól, hanem arról, hogy megállsz reálisan körbeszemlélni és végiggondolni mindazt, ami rendelkezésedre áll)

Hagyd a rövid távú izéket! (Túl penge és túl adrenalinfüggő kell legyél egyszerre. Az idő nagyon jól működik azokra, akiken száz éve nagyon jól működik.)

Takaród végéig apa! (Előre döntsd el, mi megy az adott befektetési formába! Nem szerencsejáték-függőknek való műfaj.)

2022. márc. 8. 22:33
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
Buy low sell high
2022. márc. 9. 06:15
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha jól tudsz shortolni és bennfentes vagy akkor tudsz rajta keresni. Minden más esetben bukni fogsz.
2022. márc. 9. 08:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindent leírtak már és elmondtak ezzel a témával kapcsolatban. Használd a google-t, csatlakozz tőzsde témájú facebook-csoportokhoz, hallgass és nézz ilyen témájú youtube-csatornákat, s minden kérdésedre választ fogsz kapni.
2022. márc. 9. 10:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha esetleg konkrét kérdésed van, arra szívesen válaszolunk.
2022. márc. 9. 10:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2022. márc. 10. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőknek, átlagembereknek nem érdemes sok időt, energiát beleölni a tőzsdézésbe, egyedi részvények kiválasztásába, piaci időzítésbe stb.

Jobbak az indexkövető ETF-ek és a stabil költségátlagolós, újrasúlyozós módszer. Ajánlott könyv: Befektetés józan ésszel

Én már kezdőként elolvastam a könyvet, de nem fogadtam meg. Megpróbáltam felülteljesíteni az S&P500 indexet, kockázatosabb részvényeket, piacokat is vettem, spekuláltam és a vége az lett, hogy nagyon alulteljesítő lettem. Főleg ez a mostani háború nagyon sokat ártott, nem voltam rá felkészülve.

2022. márc. 10. 23:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kezdokent elso sorban legy tisztaban azzal, hogy te milyen fajta ember vagy penzugyek teren.

Agressziv vagy konzervativ ?

Napi szinten erdekelnek a penzugyi vilag esemenyei vagy nem igazan ?

Mennyire turod a kockazatot es mennyire bant az, hogy ha penzt veszitesz ?

Ez azert fontos, mert a spekulacio es a befektetes kozott hatalmas kulonbseg van.

A spekulacio egy sokkal komplexebb szmelyisegu embert kivan, ha profitalni is szeretnenk belole. Napi szintu felkeszulest, rengeteg tapasztalatot es hatalmas erzelmi kontrolt (EQ - erzelmi inteligencia) igenyel. A spekulacio celja az, hogy helyes iranyba kereskedjenek a piaci emelkedok illetve lejtokon, minnel gyorsabban es minnel tobbet. Ez hatalmas kockazattal is jar, nem veletlenul nehezebb.

A konzervativabb befektetok sokkal hosszabb idore fektetnek be, 5-10 ev minimum. Alaposan utanna jarnak, hogy portfoliojukba milyen papiroknak van helye es melyeknek nincs.

Veletlenul sem tanacsos azon a szamlan spekulalni, ahol hosszu tavu alaposan atgondolt befektetesek vannak lefektetve. A ket stilust bolcs elkuloniteni egymastol, toke szempontjabol is.

Barmelyik stilust is valasztja a kezdo kereskedo, elso sorban szigoruan demo szamlan tanuljon. Demo szamlan erdemes mindent kiprobalni. Erdemes celt kituzni, pl.: a demo szamlan levo osszeg megduplazasa. Ez kezdokent roppant nehez (plane egy mostani eso medvepiacon), viszont itt is bolcsebb tanulni egy olyan szamlan, amin semmi sem tortenik ha forditott esetben le is nullazodik. A profitabilis szamla a leg tobb esetben zero tapasztalattal akar tobb honap, de egy eves procedura is lehet.

Ha mar ugy erzi valaki, hogy itt az ideje elesben csinalni, akkor SZIGORUAN ismetlem, SZIGORUAN csak olyan penzel kezdje, aminek az elvesztese nem fogja tonkre tenni a megelheteset. A kezdetleges osszegnel amugy sem a profit merete a lenyeg hanem az, hogy a leheto leg nagyobb mertekbe keruljuk el a veszteseget. A szomoru igazsag az, hogy miutan az ember megtanult demoban, ujbol meg kell tanulnia ellesen valodi penzzel. Itt lep be az erzelmi kontrol, amivel a leg tobb embernek van munka boven.

Leg utolso sorban, aki tozsdere adja a fejet es a penzet, sose gondolja azt, hogy mar mindent megtanult es semmi meglepetes nem erheti, mert nagyon hamar ki fog abrandulni sokkal kevesebb penzel.

Ez egy olyan terulet ahol mindig lehet valami ujat tanulni, de soha sem lehet mindent teljes mertekben tudni, hogy kockazat mentes legyen az adott muvelet.

2022. márc. 13. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!