Jelentkeztem egy állásra csak heti 1napot kell dolgozni,ügyeket intézni stb.De ugy akarnak felvenni hogy a Kft az én nevemen legyen.Ennek milyen következményei lennének ha belemennék?
nyilvan valami nagyon illegalisat akar csinalni es te lennel a bunbak akinek az alairasa lesz igy minden papiron es aki bizonyos esetekben sajat vagyonaval felelhet a ceg tartozasaiert, rosszabb esetbe bortonben is vegezheted
2022. febr. 17. 23:45
2/12 anonim válasza:
Mint tulajdonos, téged fognak megtaláni, bármi simlit csinál a cég. Ha rám hallgatsz, messzire elkerülöd. Adócsalás, sikkasztás, bármit megcsinálnak, az a te felelősséged lesz. Börtön, vastag pénzbüntetés, stb...
NAVnak menjen egy jelzés, azon felül messziről eljerülni
2022. febr. 18. 08:09
5/12 anonim válasza:
Mármint ügyvezetőnek akarnak megtenni? Akkor az van, amit írnak előttem: a cégért te felelnél és bár anyagilag korlátolt a felelősség, büntetőjogilag más a helyzet.
2022. febr. 18. 09:26
6/12 anonim válasza:
5, az ügyvezetői státuszhoz nem kell, hogy a tulaj is ő legyen
2022. febr. 18. 09:33
7/12 anonim válasza:
6-os te nagyon h.lye vagy
Kérdező kerüld el őket, tiltsd a számot, meg minden hasonló!
2022. febr. 18. 10:39
8/12 anonim válasza:
“ 6-os te nagyon h.lye vagy”
Miért is?
2022. febr. 18. 10:53
9/12 anonim válasza:
#7, #8:
Egy Kft ügyvezetője nem feltétlen tulajdonosa is a cégnek, persze a legtöbb esetben az. Legtöbb esetben nem csak egy tulajdonosa van egy Kft-nek. Ugye akinek tulajdoni része van a cégben, annak szavazati joga van a közgyűlésen és részesülhet az osztalékból. A tulajdonosnak akkora anyagi felelőssége van, amekkora a tulajdoni hányada, azaz magánvagyonával nem felel a cég adósságáért. De a cég irányítását az ügyvezető végzi, ő írja alá a papírokat és ő felel a cégért az adóhatóság és egyéb szervezetek tekintetében.
2022. febr. 18. 11:00
10/12 anonim válasza:
9, igen, kft tulajként és ügyvezetőként tisztában vagyok ezzel ;) pont ezért kérdeztem, miért vagyok hülye, mert leírtam, hogy az ügyvezetéshez nem kell tulajnak lenni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!