Spongya Bob Kocka kérdése:
Igaz az, hogy kötelezővé akarják tenni az egyetemi diploma meglétét egyéni vállalkozás indításához?
Figyelt kérdés
Halottam egy jogi karon lévő ismerősömtől, hogy egy egyéni vállalkozás indításához a vállalkozónak diplomára lesz szüksége. Tehát a tevékenységhez szükséges szakmai végzettség vagy alkalmazottnak aminek van olyanja, alaptőke, vállalkozói igazolvány és erkölcsi bizonyítvány mellett most már diplomának is kell majd lennie? Miféle dolog ez?2013. dec. 25. 18:07
2/11 anonim válasza:
Ez volt a nap kérdése, köszönjük! :D
Természetesen hülyeség!
3/11 anonim válasza:
Vályog vető,gyógynövény gyűjtő,kútásó kisiparosoknak?Teher-fuvarozó,szippantós??Gondolkozz!!!
4/11 anonim válasza:
sz@rban lesz akkor az a vállalkozóként működő kőműves kinek csak 8 általánosa van.
5/11 anonim válasza:
Szerintem a jogász ismerősöd azt érthette félre, hogy vannak vállalkozások, amihez szükséges végzettség. Pl. ügyvédi irodát csak jogász végzettségű ember nyithat, de személyi edzést sem csinálhat akárki egyéni válllalkozóként (kell hozzá végzettség!)
6/11 anonim válasza:
Amúgy vállalkozói igazolvány, és erkölcsi bizonyítvány sem kell hozzá...
7/11 A kérdező kommentje:
De az kell meg be kell jegyeztetni a cégbíróságon!
2013. dec. 26. 15:57
8/11 anonim válasza:
Akkor én nagy bajban vagyok, mert csak bejelentettem a tevékenység megkezdését, és másnap egyéni vállalkozó voltam. :D
9/11 anonim válasza:
Nagyon sok olyan vállalkozó van akinek csak érettségije vagy hozzá OKJ-s papírja van.
Pl egy műkörmösnek/kozmetikusnak vagy ács/bádogos, ékszerésznek mi a fenének diploma?
Ha ez igaz, akkor lázadás lesz, mert több 100e ember kerül iskolapadba, amit nem fog tudni megfizetni.
10/11 anonim válasza:
iskolapadba, amit nem fog tudni megfizetni.
Szerintem a tudás nem pénz kérdése. Focizni tud? Nem,és,ha megfizetem?(Hofi-klasszikus)
De mi van azokkal a szakmákkal, vállalkozásokkal,ahol nincs is egyetemi szak? Pl:fa-kitermelő,fodrász??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!