Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Kezdő katás vállalkozó vagyok,...

Kezdő katás vállalkozó vagyok, az egyik számlámat nem akarják kifizetni, mit kell ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés
emailes megrendelés volt, a megrendelt dolgot személyesen átadtam, a számlát átvették aláírás+bélyegzővel van egy példányom belőle. A határidő rég lejárt, azóta emaileket írtam nekik, illetve hívtam is őket.
2021. dec. 8. 11:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Küldj neki tértivevényes fizetési felszólítást. Ha nem reagál vagy nem veszi át, akkor irány közjegyző és fizetési meghagyás.
2021. dec. 8. 11:31
 2/12 anonim ***** válasza:
96%

" a megrendelt dolgot személyesen átadtam,"

Hát ez azért elég nagy probléma.

Felszólítanám a megrendelőt, hogy amennyiben nem fizet mondjuk az elkövetkezendő 2 hétben, úgy fizetési meghagyást fogsz kibocsátani ellene.

Persze mindezt csak akkor, ha tudod bizonyítani, hogy Te átadtad, ők meg nem fizettek.

2021. dec. 8. 11:33
 3/12 A kérdező kommentje:

"ha tudod bizonyítani, hogy Te átadtad,"

Az nem bizonyíték hogy aláírták a számlát cégszerűen?

2021. dec. 8. 11:36
 4/12 A kérdező kommentje:
ahogy olvasom a fizetési meghagyás díja 8000 ft az én esetemben, ezt megtérítik?
2021. dec. 8. 11:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kell beadni a fizetési meghagyást, hogy a költségeket is magában foglalják. Nem csak a 8 ezer költséged lesz vele. Pl, ha tartoznak neked 100 ezerrel, akkor ne 100 ezerre add be az fmh-t, hanem mondjuk 120 ezerre. A költségeket neked meg kell előlegezni, a behajtott összegből jön majd vissza.
2021. dec. 8. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A behajtás költségeit is hárítsd rá a behajtás keretében.
2021. dec. 8. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

"Az nem bizonyíték hogy aláírták a számlát cégszerűen?"

Na ez van, amikor kiragadnak egy mondatrészt egy teljes mondatból .-(

NEM AZT ÍRTAM, hanem ezt - a teljes mondat így hangzik:

"akkor, ha tudod bizonyítani, hogy Te átadtad, ők meg nem fizettek."

Be tudod bizonyítani, hogy nem fizettek?

Ha személyesen adtad át, mondhatják, hogy átvételkor kp-ben kifizették.

(Nem, nem térítik meg, max követelheted a megrendelőtől azt is peres úton)

2021. dec. 8. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha kp-ban fizette volna, akkor kp-s számla vagy pénztárbizonylat lenne róla. Ha nincs, akkor nincs bizonyíték.
2021. dec. 8. 11:53
 9/12 anonim ***** válasza:
25%
Ebbol penzt nem dogsz latni, ha szemelyesen adtad at siman azt mondhatjak hogy ok szemelyesen atadtak a penzt. Ahogy te se tudod bizonyitani hogy atadtad a termeket ugy ok se tudjak bizonyitani hogy kifizették...
2021. dec. 8. 11:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ismétlem, ha nincs bizonylat a kp átadásáról, akkor az nem történt meg. Onnantól pedig megint él az fmh-s dolog.
2021. dec. 8. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!