Hogyan tudnak egy rakat penzt keresni a egy munka kerulo gyasz vagyok?
Okosabb legyél, mint a többi ember.
Én is egy lusta, munkakerülő ember vagyok, de egy rakat pénzt keresek, mert okosabban használom a számomra adott eszközök előnyeit.
Amikor a tanszék valami nehéz, húzós, bonyolult feladatot kapott a professzor úr mindig rám mutogatott. Bízzuk ezt a vegyész úrra, ő a leglustább közülünk, ki fogja módolni a legegyszerűbb megoldást. És így is tett. Én meg a legegyszerűbben megoldottam neki. Amúgy a profnál a lusta NEM pejoratív jelző volt.
De ez már kicsi korom óta így volt.
Matek dolgozatnál, középiskolában, volt olyan, hogy már a tanár aggódott, amikor 20 percig néztem a feladatokat "ki ne fussunk az időből, el kellene kezdeni leírni a megoldásokat!!!" De kétoldalas levezetés közben lehet, hogy ejtek egy-két hibát. Ha találtam a "bambulás" közben két soros levezetési lehetőséget is, inkább azt választottam, azt írtam le. Míg végig-gondoltam a lehetőségeket - bambulásnak tűnt. Belül, fejben, dolgoztam ezerrel... csak azért, hogy a lehető legkevesebbet kelljen írni. Sosem a bevált úton, a kitaposott úton mentem, hanem a legkevesebb erőforrást igénylő utat választottam, azt kerestem...
Ezt tudom ajánlani egy másik lustának is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!