Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi történik, ha van egy...

Mi történik, ha van egy cég,van rajta adósság, és eladja másnak azt?

Figyelt kérdés
Szóval valakinek van egy cége, arra hitelt vesz fel, utána pedig eladja azt? Innentől kezdve a bank békén hagyja azt aki eladta a céget?
2022. jan. 8. 14:16
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Miért nem a bankot kérdezed?

Sügér…

2022. jan. 8. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ritka hogy részesedés fedezet mellett ad hitelt egy bank. De ha lenne is ilyen akkor sem adhatja az adós a biztosítékként megjelölt céget a bank engedélye nélkül.
2022. jan. 8. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy hitellel / jelzáloggal terhelt lakást sem tudsz eladni csak úgy szimplán, hogy majd a vevő fizeti tovább, így céget sem.

LEsz beleszólása a banknak!

2022. jan. 8. 14:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem értem. Hallottam ilyen sztorikat, hogy néha vállalkozók ha meg akarnak cégektől szabadulni stb, akkor ráiratják egy kisebb összegért valami hajléktalanra. Kíváncsi vagyok hogy akkor ezek csak legendák?
2022. jan. 8. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Ott általában nem banki hitel van, hanem simli a háttérben, nav tartozás, egyéb. De manapság ez már nem működik, mivel az eladás pillanatáig ugyanúgy te felelsz a dolgokért visszamenőlegesen.
2022. jan. 8. 14:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Áh értem. Érdekes. Köszi :D
2022. jan. 8. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!