Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik, ha nem tudom...

Mi történik, ha nem tudom befizetni januártól a fűtésszámlát?

Figyelt kérdés
Központi fűtésünk van.Anyukám nyugdíjas,70.000 Ft-ot kap,a számlák végösszege 120.000 Ft körül lesz télen.A kérdésem tulajdonképpen az,hogy kialkoltathatnak e,ha még részletekben sem tudom megoldani a dolgot?

2012. júl. 30. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Kikapcsolják a fűtést, aztán ha nem fizeted be záros határidőn belül ráterhelik a fizetésedre, majd ha az sem megoldás, akkor a házra. Havonta 120 000? Az nagyon sok!
2012. júl. 30. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Állítsd a termosztátot 16 fokra, és vegyetek fel 2 vastag pulóvert fejenként. Kényelmetlen lesz, de talán kifizethető marad a számla, és még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne fűtés.
2012. júl. 30. 09:54
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Az sok! Nálunk 3 szobában, családi házban, feleennyi sincs.

Minek fűtitek az egész lakást?

Ideje spórolásba kezdened.

Ha leszigeteled az ablakokat, sokat megfog.

Nappal elég egy helyiséget fűteni, és ha tudtok, alhattok egy szobában.

HA nem tudsz fizetni, igen, előbb utóbb kidobnak.

Ha nincs külön mérőtök, akkor szereltessetek be, csak azt fizessétek ki,amit valóban elhasználtok.

Ha semmiképp nem megy, talán még létezik a lakásfenntartási támogatás, az önkormányzatnál segíthetnek.

2012. júl. 30. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
120.000 Ft? Hol éltek? Nekem 4 szobás családi házam van, de még nálunk is "csak" 70.000 Ft a fűtés.
2012. júl. 30. 10:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Kikapcsolják a fűtést (ez gondot okozhat más lakóknak is...), és végrehajtják a tartozást.
2012. júl. 30. 10:35
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Központi fűtésük van, olvassátok már el figyelmesen a kérdést, ott nem lehet szabályozni, hogy csak egyik szobát fűtse. És a számlák végösszege 120 ezer, nem csak a fűtésé!

A tartozást előbb-utóbb ráterhelik a lakásra, és igen, a vége lehet kilakoltatás, ahogy kérded, de az még évekbe telhet. Önkormányzathoz, segélyszervezetekhez fordulj segítségért.

2012. júl. 30. 10:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

6-os, kiscsillag, a központi fűtésnél minden radiátoron van szelep, gomb, csap.

Ezekre nem szatyrot kell akasztani, hanem jobbra-balra tekerve beállítjuk, mennyi meleg vizet engedjen át, ergo: akár teljesen le lehet zárni.

Bizonyára a távfűtéssel keverted, amikor a központi hőerőműből küldik a forróságot :-)))

2012. júl. 30. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!