Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha családi vállalkozásban...

Ha családi vállalkozásban dolgoztam hétvégente az egyetemi éveim alatt, akkor az szivességi munkának számít? Ennek ugyanúgy utánanézhetnek egy háttérellenőrzés során a cégek, mint egy bejelentett munkának?

Figyelt kérdés
2021. dec. 28. 01:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
86%

Mert összevissza írsz.

A szivességi feltétele:

Ritkán, nagyon ritkán megtörténik a segítség, ezért nem kapsz enni se szállást se semmit a "gesztus ellenérték" jelentése a köszi.

Ezt kb úgy képzeld el hogy jön sok áru, segitesz bevinni a raktrába, akkor jön az ellenőrzés, szivességi lesz mert segítettél. Tehát nem munkavégzés volt hanem segítség.

A lényeg hogy kivételes jelleggel végzed.. Ha egy évben 3x beállsz krumplit sütni 2-3 órára akkor az lehet szivességi.

Ha egy évben 50 hétvégéből te 35 hétvégén át krumplit sütöttél az nem eseti jelleg egyértelműen munkaviszony. Függetlenül a kapott pénztől.

Te magad is úgy nevezted hogy családi vállalkozásban "dolgoztál".

Különben senki nem néz utána, nem is tudnak, azt hazudsz amit akarsz, csak legyél tisztában azzal amit írsz.

Utóirat:

Nekem nyugdijas anyám járkél be a cégembe, mert unatkozik. Rendszeresen bejár, pakol, sőt van hogy vissza is kell pakoltatni fizetésért emberekkel a cuccokat amit átrendezett de nem érti meg..

Nem kap érte pénzt, néha nekem kerül pénzbe.

Ezért, hogy ezt teszi, be van jelentve megbízásira.. Nevetséges tétel, havi pár ezer forint, lényegtelen tétel, és nem kell magyarázkodni, hiszen ő rendszersen bejár a céghez, minden héten.

2021. dec. 29. 15:20
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak remélni merjük, hogy míg ebben a családi vállakozásban szívességi-dolgoztál és az egyetemet végezted közben - nem jogra, vagy közgázra jártál.
2021. dec. 30. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!