Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha családi vállalkozásban...

Ha családi vállalkozásban dolgoztam hétvégente az egyetemi éveim alatt, akkor az szivességi munkának számít? Ennek ugyanúgy utánanézhetnek egy háttérellenőrzés során a cégek, mint egy bejelentett munkának?

Figyelt kérdés
2021. dec. 28. 01:07
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Es az ugy tortenik, hogy a csaladtagom telefonszamat adom meg, es majd ot fogjak keresni?
2021. dec. 28. 01:07
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Háttérellenőrzés? Hova mész dolgozni, az állambiztonsághoz?
2021. dec. 28. 03:23
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

"Ennek ugyanúgy utánanézhetnek egy háttérellenőrzés során a cégek, mint egy bejelentett munkának?"

A cégek nem tudnak semminek utánanézni. Nincs olyan adatbázis, amihez hozzáférésük lenne az előző munkavégzéseid kapcsán.

Ha nem vallod be, akkor nem tudnak róla. Ha bevallod, és mondjuk nálam dolgoztál volna előtte, én telefonon senkinek semmiféle információt nem adok ki sem a mostani, sem a volt dolgozóimról. Még írásbeli kérésre sem! Ha Te magad kéred, hogy értékeljem a nálam végzett munkád, akkor megteszem, és annak adod oda, akinek akarod az én értékelésem.

Jogsértésekben nem veszek részt...

2021. dec. 28. 04:22
 4/12 Fsms ***** válasza:
80%

Senkit sem érdekel.

Ha valamelyik nemzetbiztonsági átvilágításra gondolsz, annak más a célja. Ott a zsarolhatóságot illetve a szélsőséges, szexuális beállítottságot nézik.

Ha egy sima cégről van szó, ott ilyet nem néznek. Sőt még előny is lehet.

2021. dec. 28. 08:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Azert mert titeket nem kerestek meg ilyen miatt,meg nem azt jelenti,hogy nem letezik.

Senki nem valaszoot arra hogy ez szivessegi munka ala tartozii e

2021. dec. 28. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi aza szívességi munka ? Vállalkozásnál nincs szivessegi alkalmazás
2021. dec. 28. 11:33
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Nincs olyan, hogy szívességi munka. Ingyen dolgoztál ott? Ezt bizony feketemunkának hívják!
2021. dec. 29. 02:14
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

"Azert mert titeket nem kerestek meg ilyen miatt,meg nem azt jelenti,hogy nem letezik."

Ezzel csak az a baj, hogy jogilag nem létezhetne. Tudod? Amelyik cég így kezdi, azzal már nem is foglalkoznék tovább.

2021. dec. 29. 03:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem volt fizetesem, es csak neha volt hetvegente,hogy besegitettem. Ezt szivessegi munkanak irja a google. Sajnos nem tudom pontosan...

A problema az ,hogy amikor jelentkeztem a ceghez, akkor utolso munkahelynek ezt a cssladi valllakozast irtam be. Es most ,hogy zaklik ez a hatterellenorzes ide is megadtam a csaladi valllakozast,mert nem akartam ellentmondast.

Most az aggaszt,hogy ne hogy feketemunkanak tekintsek..es akkor bajba sodortam magam. Holott tenyleg csak arrol van szo,hogy neha ,nem minden honapban,hetvegente segitettem forditasban es kis ugyintezesben,ingyen.

2021. dec. 29. 13:45
 10/12 A kérdező kommentje:

Miert tagadja itt mindenki a szivessegi munka letezeset?ha beirjuk googlebe ,kiadja ,hogy van olyan.

Es en itt segitseget kerni jottem, hogyha valaki tendelkezik informacioval,ossza meg es akkor megnyugodhatok...Mert azert bizok benne,hogy rendben lesznek a dolgok.

2021. dec. 29. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!