Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy vállalkozásnak mennyire...

Egy vállalkozásnak mennyire pontos hogy legyen weboldala?

Figyelt kérdés
Van róla bármiféle statisztika, hogy egy vállalkozás forgalmát hogyan befolyásolja hogy ha van/nincs weboldala? Például cukrászdák, pékségek, benzinkutak vagy más olyan vállalkozás, ami alapból nincs rászorulva mondjuk webáruházra.

2021. dec. 26. 15:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ma már a legtöbb ember (és program is) a webről tájékozódik a boltokról. A különféle területeken működő cégeknek eltérő mértékben lehet szüksége/haszna a weboldalból, de mindenképp érdemes legalább valamilyen mértékű netes jelenlétet biztosítani.

Önmagában egy weboldal a legtöbb esetben nem is feltétlenül elég, mert inkább egy webshop, blog vagy egyéb netes felület lehet igazán hasznos, de ez is összetettebb kérdés. Egy weboldal/webshop magában nem elég, a marketinggel és a cég működésével össze kell hangolni, hogy minél jobban tudják egymást segíteni.

Nem csak egy olyan boltot ismerek, aminek van egy az üzletről szóló, talán még az akciókról is tájékoztató weboldala, de se online rendelni, de még csak a termékekről infót találni sem tudsz rajta.

Ennek így nem sok értelme van szerintem, egy webshop sokkal jobb lenne, de mivel a rendeléseket ki is kell szolgálni, sok bolt ebbe már nem akar belemenni, mert az egészen más jellegű működés, mint amit ők csinálni akarnak (boltban történő értékesítés). Olyan bolttal is találtam már, ami a weboldalán hirdette, hogy olcsóbban kapod meg a terméket, ha bemész a boltba, mintha megrendeled a neten. Itt ugye kérdés, hogy a netes rendelések kiszolgálása, a termékek csomagolása, postázása jelent kisebb munka terhet, vagy a boltban intézni az üzletet, élőben foglalkozni a vásárlókkal.

Arra viszont bármelyik cégnek jó lehet a weboldal, hogy az ünnepi nyitvatartásukat megnézd, hogy érdemes-e elindulni hozzájuk. Ehhez persze ezt az infót is ki kell tenniük, sőt minél könnyebben megtalálhatónak is kell lennie, különben lehet, hogy mást fognak választani helyettük a vásárlók - pl. akinél elérhető a keresett infó.

Azt ugye könnyű belátni, hogy ha én a google-ben keresek egy terméket és neked nincs weboldalad, amin a Google meg tudná azt találni nekem, akkor neked hiába van olyan terméked, jó eséllyel soha nem fogom tőled megvenni.

Persze itt már bejönnek azok a finomságok, hogy nem elég, hogy weboldalad legyen és a termék is kint legyen, a Google meg is kell, hogy találja ott azt nekem és lehetőleg minél korábbi találatként kéne, hogy felkínálja, lehetőleg a többi bolt előtt...

2021. dec. 27. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!