Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Örököltem egy kft-t, de nem...

Örököltem egy kft-t, de nem akarok vele foglalkozni, el lehet adni mint egy házat?

Figyelt kérdés
100%os tulajdonos lettem, de sehol nem találok kft adok-veszek oldalt, hol tudom meghirdetni? Illetve mennyit lehet kapni érte? 3 millió tőkét kapom meg. Felszámolást nem akarok mert arról azt olvastam hogy körülményes, bonyolult és sokáig tart. A cég tartozás mentes.
2021. dec. 15. 15:56
1 2 3
 21/21 xswerdy ***** válasza:

17: "Itt mindenki segghülye? Mi köze a tárgyi eszközöknek a törzstőkéhez?"

a tárgyi eszközöknek törzstőkéhez normál esetben semmi köze. De te azt írtad, hogy a cég vagyona pár tárgyi eszköz, meg azt, hogy a törzstőkét szeretnéd viszont látni. Hát ez pedig csak akkor lehetséges, ha a tárgyi eszközök értéke nagyjából megegyezik a törzstőkével (illetve inkább akkor, ha kicsit több, mivel egy cég megvásárlása jár némi macerával, meg kockázattal, ami az árban nyilván érvényesül).

19: "A törzstőke rendelkezésre áll de értelemszerűen ahhoz nem nyúlhatok hozzá." Akkor meg miért nem azt írtad, hogy a kft vagyona pár tárgyi eszköz, plusz 3 millió a bankban? Vagy hol áll rendelkezésre a törzstőke?

Te vagy itt meglehetősen fogalmatlan, és segghülyézed le az értelmesen hozzászólókat.

2021. dec. 18. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!