Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Örököltem egy kft-t, de nem...

Örököltem egy kft-t, de nem akarok vele foglalkozni, el lehet adni mint egy házat?

Figyelt kérdés
100%os tulajdonos lettem, de sehol nem találok kft adok-veszek oldalt, hol tudom meghirdetni? Illetve mennyit lehet kapni érte? 3 millió tőkét kapom meg. Felszámolást nem akarok mert arról azt olvastam hogy körülményes, bonyolult és sokáig tart. A cég tartozás mentes.
2021. dec. 15. 15:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
vagyona csak pár tárgyi eszköz
2021. dec. 16. 11:03
 12/21 xswerdy ***** válasza:

a cég értékének nem sok köze van ahhoz, hogy mennyi az alaptőkéje, szóval az, hogy te a 3 milliót szeretnéd megkapni, az teljesen légből kapott. Érhet kevesebbet, de jóval többet is. Egy cég értékét elsődlegesen a jövedelem termelő képessége határozza meg. Tipikusan valahol 5 és 10 év közti nyereség egy jó közelítés a cég értékére. Ezt persze korrigálni kell a vagyon alapján (ha jelentős vagyona van, az felfelé, ha tartozása, az lefelé módosítja mindezt). Ha jól értem, ez pillanatnyilag egy alvó cég, legalábbis nem írsz semmit arról, hogy milyen tevékenységet végez. Ekkor csak a vagyonból lehet kiindulni. Azt írod, pár tárgyi eszköz. Ha azok nem érnek 3 milliót, akkor a cég sem fog. És igen, az is igaz, amit fent írtak, hogy pályázati lehetőség miatt bírhat értékkel az, hogy több éves a cég (bár a legtöbb pályázatnál kevés a kor, a múltbeli gazdasági tevékenységet is nézik, úgyhogy egy alvó cég esetében a kor azért nem nagyon emeli meg az értéket).

De a fő kérdésedre válaszolva, igen, egy céget ugyan úgy el lehet adni, mint egy házat. Ugyan úgy kell hozzá ügyvédi közreműködés, csak utána nem a földhivatalhoz kell benyújtani a papírokat, hanem a cégbíróságra.

2021. dec. 16. 11:25
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
Törzstőkét nem kapod vissza, hacsak nincs valahol letétbe (nem szokták benthagyni). Ha nem kell és még nincs a neveden, utasítsd vissza mint örökséget, az a legtisztább és a legegyszerűbb!
2021. dec. 16. 16:40
 14/21 anonim ***** válasza:
Céget eladni meg kb ingyen szoktak, ember nincs aki ezért még fizet is. Kivéve, ha komoly számok vannak mögötte és hitelképes!
2021. dec. 16. 16:43
 15/21 anonim ***** válasza:
71%

"vagyona csak pár tárgyi eszköz"

Akkor honnan akartad visszakapni a 3 millió tőkét?

2021. dec. 16. 23:21
 16/21 anonim ***** válasza:

"Végelszámolásra gondoltam, na az bonyolult és hosszadalmas."

Nem mondod? Talán a világ legegyszerűbb dolga egy felszámoláshoz, vagy csődeljáráshoz képest.

Ha semmi probléma nincs a céggel, egyszerűsített eljárásban is le lehet rendezni. Annak legkésőbb 150 napon belül véget kell érnie egyébként is.

2021. dec. 17. 04:07
 17/21 A kérdező kommentje:

" Azt írod, pár tárgyi eszköz. Ha azok nem érnek 3 milliót, akkor a cég sem fog. "

Itt mindenki segghülye? Mi köze a tárgyi eszközöknek a törzstőkéhez? Azt hittem ide az válaszol aki valamilyen szinten ért hozzá, de ide azok válaszoknak akik még nem láttak kft-t életük során.

2021. dec. 17. 10:29
 18/21 anonim ***** válasza:

Rendelkezésre áll a törzstőke a cég számláján? 🤔

Ha igen, akkor nyilván azt nem kell ingyen odaadnod valakinek, viszont gondolkodj el rajta, hogy miért érné meg valakinek venni egy Kft-t 3 milláért, mikor csinálhat is egyet ugyanennyiert és akkor nincs kockázata, hogy elokerul egy károsult ügyfél a múltból, vagy egy kifizetetlen számla...

2021. dec. 17. 10:35
 19/21 A kérdező kommentje:

"mikor csinálhat is egyet ugyanennyiert és akkor nincs kockázata, hogy elokerul egy károsult ügyfél a múltból, vagy egy kifizetetlen számla..."

Igen, ezért tettem fel a kérdést, hogy lehetőségem lenne-e eladni, lenne rá kereslet? Eladni mint egy ingatlant, mert az elég egyszerű dolog.

A törzstőke rendelkezésre áll de értelemszerűen ahhoz nem nyúlhatok hozzá.

2021. dec. 17. 10:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Akkor vegelszamolassal megszunteted és kész.

Ez a legegyszerubb.

2021. dec. 17. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!