Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Részt vennétek egy kis előzete...

Részt vennétek egy kis előzetes számolásban? Kft. költségek

Figyelt kérdés

Tudom, könyvelő, de azt még keresem (Tata, Tatabánya körzetben, privátban jöhetnek javaslatok), régit meg kirúgtam, a normális, akit találtam helyette online és számolgatott nekem (sajnos állandó ügyfélnek nem vállal, mert nincs kapacitása) azt elfelejtettem megkérdezni ezekről és ilyen későn nincs pofám felhívni.

Szóval év elején váltok egyéni vállalkozásról Kftre (KIVA).

Szolgáltatásnyújtás.

Költségek szállás — ezt 100%ban el tudom számolni költségként, ha jól értettem.

Telefonszámla - viszont a telefon nem a Kft nevén lesz, hanem marad privát - ezt valahogy el tudom majd számolni?

Kocsi - marad privát. Havi 500km-t el tudok számolni benzinre, ha jól értettem. De ha pl adok magamnak fizetést (valószínűleg második félévben bejelentem magam), akkor a 15 Ft/km-t ki tudom magamnak fizetni? Az éves autópálya matricával mi van?

Ruházat? Munkaruha kell, azt tudom, hogy el tudom számolni (bakancs, kesztyű, köpeny), de szükségem van formális ruhára is azzal mi van? (Kosztüm, ing, cipő)

Mi van, ha logózott pólóingeket csináltatok? Elszámolhatóak költségként?

A másik, jól gondolom, hogy a cégbejegyzés kb 120-150k lesz, ügyvédi díjjal? Ez mennyi idő alatt van meg?

Köszönöm szépen.

2021. nov. 9. 20:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De ezek szerint mielőtt indul érdemes még legalább 2 véleményt kérni a pontos adatokkal 🥺😫
2021. nov. 9. 23:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Hát nem igazán értem, hogy hogyan jutottatok arra a következtetésre, hogy a kiva lenne a legjobb úgy, hogy semmi személyi jellegű ráfordítás nincs.
2021. nov. 9. 23:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Hát, elkeserítettél… na, mindegy, az lesz, hogyha találok végleges könyvelőt, akkor átbeszéljük vele is.

Vagy keressek egy adótanácsadót is?

2021. nov. 9. 23:55
 14/15 A kérdező kommentje:
Bár most nézem van az excelben kft normál adózás fül is…de kivát mondott, hogy az lenne nekem jó… ááá, felhívom holnap, hogy beszéljük át újra, mert ezek szerint valamit nem jól értettem :(
2021. nov. 9. 23:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet tnyleg a kiva a jó neked, mondom, nem ismerek mimdem részletet, ezért nem is akarok tanácsot adni. Csak az általad elmondottak alapján nehéz elképzelnem. Meg nem akarok látatlanban kollégát lehúzni, lehet igaza van. Amúgy ha bizonytalan vagy, akkor beszéld át vele újra, vagy beszélj mással, ako esetlegesen el is vállalja a könyvelésed, lehet ő másképp áll hozzá, más aspektusból látja.
2021. nov. 10. 03:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!