Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Részt vennétek egy kis előzete...

Részt vennétek egy kis előzetes számolásban? Kft. költségek

Figyelt kérdés

Tudom, könyvelő, de azt még keresem (Tata, Tatabánya körzetben, privátban jöhetnek javaslatok), régit meg kirúgtam, a normális, akit találtam helyette online és számolgatott nekem (sajnos állandó ügyfélnek nem vállal, mert nincs kapacitása) azt elfelejtettem megkérdezni ezekről és ilyen későn nincs pofám felhívni.

Szóval év elején váltok egyéni vállalkozásról Kftre (KIVA).

Szolgáltatásnyújtás.

Költségek szállás — ezt 100%ban el tudom számolni költségként, ha jól értettem.

Telefonszámla - viszont a telefon nem a Kft nevén lesz, hanem marad privát - ezt valahogy el tudom majd számolni?

Kocsi - marad privát. Havi 500km-t el tudok számolni benzinre, ha jól értettem. De ha pl adok magamnak fizetést (valószínűleg második félévben bejelentem magam), akkor a 15 Ft/km-t ki tudom magamnak fizetni? Az éves autópálya matricával mi van?

Ruházat? Munkaruha kell, azt tudom, hogy el tudom számolni (bakancs, kesztyű, köpeny), de szükségem van formális ruhára is azzal mi van? (Kosztüm, ing, cipő)

Mi van, ha logózott pólóingeket csináltatok? Elszámolhatóak költségként?

A másik, jól gondolom, hogy a cégbejegyzés kb 120-150k lesz, ügyvédi díjjal? Ez mennyi idő alatt van meg?

Köszönöm szépen.

2021. nov. 9. 20:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Autó magánhasználat: szerintem útnyilvántartás mellett nincs felső határa, és nem is 15Ft/km, hanem a NAV oldalon közzétett fogyasztás/üzemanyagár szerint megállapított összeg + a 15 Ft/km.

[link]

2021. nov. 9. 20:14
 2/15 A kérdező kommentje:
Magánkocsi lenne céges használatra.
2021. nov. 9. 20:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha kivás leszel, akkor miért ennyire fontos, hogy olyan költségeket számolj el, amit nem lehet? Kivánál ugye pont nem az eredmény után adózol.
2021. nov. 9. 21:20
 4/15 A kérdező kommentje:

Csak eszembe jutottak ezek, persze már csak miután letettem a skypeot a könyvelővel… ha nem lehet, akkor nyilván nem számolom el.

Az a baj, hogy a KATA vackok olyan jól mentek már, ez meg újdonság lesz és rohadtul zavar, hogy szükség lesz könyvelő bevonására, nem tudom egyedül intézni :(

2021. nov. 9. 22:08
 5/15 anonim ***** válasza:
És biztos vagy benne, hogy a kivás kft a legmegfelelőbb választás?
2021. nov. 9. 22:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Könyvelő szerint igen, milyen egyèb alternatíva van?
2021. nov. 9. 22:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát én nem ismerem a pontos helyzetedet, körülményeidet, így nem is szeretnék és nem is tudnék tanácsot adni. Van még rengeteg alternatíva, és igaz, hogy a kiva szerinti adózás egyre több cégnek egyre jobban megéri, viszont még mindig nem feltétlenül az éri meg a legjobban.
2021. nov. 9. 23:05
 8/15 A kérdező kommentje:
6-16 millió bevétel lesz (kata ev marad, arra is lesz vagy 6-8M bevétel, remélem) - szolgáltatás kb telefon/net, szállás és utazás ill munkaruha költségekkel ill szoftver és laptop meg tanfolyam, de azok nem rendszeres kiadások csak pár évente
2021. nov. 9. 23:17
 9/15 anonim ***** válasza:
És semmi személyi jellegű ráfordítás nem lesz? Mert ugye a kiva számítás abból indul ki. Vagyis sarkítva mondható, hogy a kiva annak éri meg leginkább, akinél magas a személyi jellegű ráfordítások aránya, vagyis magas a bér/járulékok. De ez még mindig nem tanács, mert ahhoz jóval részletesebben kellene ismernem az esetedet, de ha a kolléga azt tanácsolta, hogy a kiva a legjobb, akkor biztosan megvolt rá az oka.
2021. nov. 9. 23:22
 10/15 A kérdező kommentje:
Bér meg járulék maximum a bérminimum nekem, de az sem rögtön, alkalmazott nem lesz
2021. nov. 9. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!