Részt vennétek egy kis előzetes számolásban? Kft. költségek
Tudom, könyvelő, de azt még keresem (Tata, Tatabánya körzetben, privátban jöhetnek javaslatok), régit meg kirúgtam, a normális, akit találtam helyette online és számolgatott nekem (sajnos állandó ügyfélnek nem vállal, mert nincs kapacitása) azt elfelejtettem megkérdezni ezekről és ilyen későn nincs pofám felhívni.
Szóval év elején váltok egyéni vállalkozásról Kftre (KIVA).
Szolgáltatásnyújtás.
Költségek szállás — ezt 100%ban el tudom számolni költségként, ha jól értettem.
Telefonszámla - viszont a telefon nem a Kft nevén lesz, hanem marad privát - ezt valahogy el tudom majd számolni?
Kocsi - marad privát. Havi 500km-t el tudok számolni benzinre, ha jól értettem. De ha pl adok magamnak fizetést (valószínűleg második félévben bejelentem magam), akkor a 15 Ft/km-t ki tudom magamnak fizetni? Az éves autópálya matricával mi van?
Ruházat? Munkaruha kell, azt tudom, hogy el tudom számolni (bakancs, kesztyű, köpeny), de szükségem van formális ruhára is azzal mi van? (Kosztüm, ing, cipő)
Mi van, ha logózott pólóingeket csináltatok? Elszámolhatóak költségként?
A másik, jól gondolom, hogy a cégbejegyzés kb 120-150k lesz, ügyvédi díjjal? Ez mennyi idő alatt van meg?
Köszönöm szépen.
Autó magánhasználat: szerintem útnyilvántartás mellett nincs felső határa, és nem is 15Ft/km, hanem a NAV oldalon közzétett fogyasztás/üzemanyagár szerint megállapított összeg + a 15 Ft/km.
Csak eszembe jutottak ezek, persze már csak miután letettem a skypeot a könyvelővel… ha nem lehet, akkor nyilván nem számolom el.
Az a baj, hogy a KATA vackok olyan jól mentek már, ez meg újdonság lesz és rohadtul zavar, hogy szükség lesz könyvelő bevonására, nem tudom egyedül intézni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!