Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Építészek, könyvelők, ügyvédek...

Építészek, könyvelők, ügyvédek, orvosok ti hogy szűritek ki az ingyen szaktanácsadás miatt telefonálókat vagy email írókat?

Figyelt kérdés
Kezdő építész egyéni vállalkozóként még nem nagyon tudom kezelni az ilyet, sokan felhívnak hogy az erkélyüket beépíthetik-e, milyen széles legyen a garázs alapja, épít egy pincét és milyen engedélyekre van szüksége hozzá. Ha mindent megválaszolok akkor ingyen dolgozok, ha meg mindenkit lerázok akkor sok potenciális ügyfélt vesztek.
2021. szept. 13. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én azt csinálom, hogy megmondom, hogy a tanácsadásnak X forint óradíja van. Ha kötünk szerződést és az ügyfelem lesz, akkor a szolgáltatás díjából ezt a tanácsadási díjat levonom. Nálam bejött, működik.
2021. szept. 13. 13:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
"Ki kell mennem felmérni a terepet. A kiszállás díja X Ft."
2021. szept. 13. 13:26
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező! Én épületgépész tervező vagyok, én is úgy szerelem le az ilyen típusú "érdeklődőket", hogy látatlanban nem tudok mit mondani, két lehetőség van:

1., Helyszíni felmérés és egyeztetés, aminek díja van

2., Eljön az irodámba, konzultálunk és ha számomra értelmes munkának tűnik, akkor ajánlok árat rá. Ha elfogadja akkor szerződünk.

Rengetegszer beleestem az elején én is az ilyesmi féle időrabló, és számomra teljesen ingyen munkákba, amik elraboltak egy csomó időmet és pénzt nem láttam belőle. Mindenki "csak egy apróságot" akar kérdezni. Nyugodtan használd Te is ezt a két verziót, ez már egy jó szűrőahhoz, hogy tényleg csak azokkal kelljen kapcsolatba kerülnöd, akik komolyan gondolják a dolgot, és nem ingyenes megoldóembert keres.

2021. szept. 15. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!