Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Könyvelők, építészek, ügyvédek...

Könyvelők, építészek, ügyvédek ti hogy szúrjátok ki az ál vevőket, akik csak ingyen szaktanácsadást akarnak?

Figyelt kérdés
Pl. Aki garázst akár építeni de semmit nem tud az építés jogi engedélyeiről ezért keres egy építészt akit a kérdéseivel bombáz. Fizetni persze nem fog a válaszokért. Könyvelésben és a jogi dolgokon is ugyanilyen szaktanácsadás szükséges de sokan csak fattagóznak, aztán eltűnnek
2021. febr. 26. 06:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Üzleti tanácsadással foglalkozok. Nagyon általános válaszokat adok. "Attól függ...", "ehhez pontosabban ismerni kellene a részleteket...", "több konkrétumra lenne szükség..." stb, olyan jellegűeket, amiket egy bármilyen szakmai blogon is el tudna olvasni. De jöjjön el egy egyszeri tanácsadásra, X Ft-ért, és megbeszéljük a dolgokat konkrétan az ő vállalkozására vonatkozóan.
2021. febr. 26. 06:48
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Pontosan, ahogy az első írja. Én nagyon sok embernek segítettem már itt gyakorin is ingyen, mert van az a határ, ami simán belefér. De aki már egy komplett végelszámolást vagy cégalapítást, esetleg részletes áfabevallást akar megcsináltatni itt, az már túl megy a határon szerintem. SZJA bevallást, családi vagy személyi kedvezmény miatti önrevíziókat kismilliót csináltam már meg itt privátban tök ingyen, nekem nem nagy kunszt, azt a pár percet simán rászánom. Csak tényleg a pofátlanságnak is van határa. Onnantól jön, amit az egyes is írt, hogy elkezdek általánosságban beszélni, nem elég az információ, minden eset egyedim stb (amik egyébként igazak is). Ha komolyan akarja, akkor rá fogja szánni azt a pár ezer forintot. Ha meg nem komolyan, akkor ennyi volt, én nem feszülök be tőle. Nem ügyfelet vadászni járok ide, mert azért jóval magasabb azoknak a száma, akiknek ingyen segítettem, de jött már össze innen állandó ügyfél. Nálam amúgy az a rendszer, hogy van a tanácsadásnak X forint díja, viszont ha velem könyveltet utána az illető, akkor az első havi könyvelési díjból jóváírom neki. Szóval igazából nem árulok zsákbamacskát, aki komolyan gondolja, annak igazából ingyen volt a tanácsadás.
2021. febr. 26. 08:06
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Kettes, kár, hogy itt nincs olyan, mint a Facén: szívecskés-ölelős smiley, olyan pici :-). Most kaptál volna tőlem egyet, de így csak egy zöld ment.

Azt megkérdezhetem, hogy a tanácsadást azt hogy "árulod"?

Fél óra vagy 1 óra mindenképpen kell?

És ha 1 óra, mennyi az a párezer? Ha nem akarod itt leírni, akkor privátban írnál nekem? Köszi :-)

Amúgy ja, a "kedvencem" az, amikor valaki kiírja ide: egyéni vállalkozás alapítása/indítása, hogyan kell?

És akkor elvárná, hogy írjuk le az összes vállalkozási formát, adózást, mihez milyen engedély kell, stb.

2021. febr. 26. 08:21
 4/12 anonim ***** válasza:
57%

Bocsánat, kérdező, Neked nem írtam semmit:

igen, a legjobb megoldás az, ha azt mondja az ember: ennyi és ennyibe kerül a tanácsadás. Ha később nálam rendeli meg a munkát, akkor levonjuk belőle, ha nem, akkor ennyi volt.

2021. febr. 26. 08:24
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
#3 - köszi az elismerő szavakat :) A tanácsadás díja függ az ügy bonyolultságától is. Sarkított példa: ha te egy személyi kedvezmény önrevízió miatt kérsz tanácsadást, akkor az lényegesen olcsóbb árfekvés, mintha mondjuk cégek összeolvadásáról, konszolidálásáról lenne szó. Fél óránként van a számlázás nálam, illetve megkezdett fél óra alapon. Nyilván ha 32 perc alatt végzünk, akkor azért nem számolom fel a második fél órát, vagyok azért ennyire rugalmas. Átlagban 4.500 forint egyébként ( + - nyilván vannak eltérések a fent említett dolog miatt). Én simán kiírom ide az áraimat, nem titkos egyáltalán, a honlapomon is fent van az árlistám.
2021. febr. 26. 08:29
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

"Fél óránként van a számlázás nálam, illetve megkezdett fél óra alapon."

Hú, ez nagyon jó, hogy ilyen rugalmas vagy. Tehát nincs az, hogy akkor is 1 órát kell fizetnem, ha mondjuk15 percbe belefér a dolog (bár ilyent nem nagyon tudok elképzelni :-) )

Privátban elküldenéd a honlapod linkjét?

Szünetelt a vállalkozásom, közben elhunyt a könyvelőm, jelenleg tervezgetős fázisban vagyok, nem tudom, lesz-e egyáltalán belőle valami, de nem ártana majd valaki, akivel tudnék értekezni bizonyos dolgokról :-)

Ez nem ígéret, még csak érdeklődés :-)

2021. febr. 26. 08:48
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig hidd el, van olyan, hogy belefér a tanácsadás 15 percbe :) Nyilván minden eset egyedi.

Régebben nem kértem egyébként vállalkozásalapítással kapcsolatos tanácsadásért pénzt. Viszont egyre többen eljátszották azt, hogy ott voltak 1-2 órát nálam, megbeszéltünk mindent, hogy mi hogy lenne jó, kiszámoltuk amit kell, aztán eltűntek mint szürke szamár a ködben. Akkor telt be a pohár, amikor egy ilyen beszélgetés után nem jelentkeztek többet, majd az egyik kollégámtól hallottam véletlenül, hogy lett egy új ügyfele. És ismerős volt a név, az ügy. Aztán kiderült, hogy az én általam ajánlott módszerrel, az én számításaimmal keresték fel őt. Akkor határoztam el, hogy pénzes lesz a tanácsadás és ha megmarad az ügyfél, akkor visszakapja azt a könyvelési díjban jóváírásként.

Írok privátot, aztán ha úgy gondolod, akkor keress.

2021. febr. 26. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvédek könnyen megoldják: egy átlagos ügyvéd óradíja Budapesten 20.000 Ft. Ezt a sémát mások is átvették és ebben nincsen semmi baj.

Vállalkozóként az kell lennie az elsődleges célodnak, hogy értéket teremts az ügyfeleid számára. Ha azt tapasztalod, hogy sokan csak ingyen ki akarják használni a munkádat, akkor lehet, hogy a szolgáltatásod nem tűnik elég értékesnek a szemükben. Ez nem feltétlen azért van, mert te magad nem vagy elég értékes - hanem ezeknek az ál-ügyfeleknek a fejében nem találkozott az "érték" fogalma a te általad nyújtott szolgáltatással.

Hogyan tudsz ezen felül kerekedni?

1. A "fizetőképes" ügyfelekre koncentrálj! Ha az ügyfeleid tehetősebbek, te magad is gazdagabb leszel. Ez persze egy óriási lemondás, hiszen lehet, hogy jelenleg az ügyfeleid nagy része nem ebbe a kategóriába tartozik. Ez egy nehéz döntés.

2. Csatornázd be az árat egy "termelési értékláncba"! Színtisztán tanácsadásból manapság nagyon nehéz megélni. Bizonyára van olyan egyéb terméked is (ügyvédnél pl. egy adás-vételi szerződés megírása, építésznél egy tervdokumentáció elkészítése), ami pénzbe kerül. Ahogy előttem is leírták, simán mondhatsz olyat a vevődnek, hogy a tanácsadás x Ft-ba kerül, de cserébe a tervezés díja 1.000.000 - x Ft.

3. A gyakran visszatérő kérdéseket akár a weboldaladon is megválaszolhatod (ha van weboldalad). Tehát, ha már a tizedik ember kérdezi meg, hogyan kell KATA-ban adózni, csinálhatsz róla online videókat/cikkeket, amiket kiküldesz a leendő ügyfeleidnek. Ezzel jelentős időt spórolhatsz, ráadásul megkönnyíted az ügyfeleid számára, hogy tovább ajánljanak az ismerőseiknek (például Béla megmutatja Józsinak, hogy milyen hasznos tanácsokat kapott tőled és Józsinak eszébe jut, hogy a húga is épp ezt kérdezte tőle előző héten.)

2021. febr. 26. 19:27
 9/12 anonim ***** válasza:
48%

Én is üzleti tanácsadó illetve coach vagyok.

Nyilván vannak potyázó "ügyfelek", akik arra várnak, hogy egy ingyenes, "beugró" beszélgetés során megkapják a csodareceptet, amiből majd meggazdagszanak.

Ezt ki lehet szűrni magán a beszélgetésen. Nyilvánvaló, hogy nem fedem fel az összes kártyámat egy ilyenen, inkább az ügyfél igényeinek és lehetőségeinek felmérése történik, mézesmadzag elhúzás, hogy hova juthatunk el a közös munkával, és természetesen sok olyan hasznos tippet is adok, amelyek amúgy is ott vannak leírva a blogomban és a social media posztjaimban.

A coaching teljesen másképp működik: az egy fix egyórás, ingyenes alkalom, amelyen elkezdődik egy közös munka. Egy ülésen azonban a legritkább esetben lehet megoldani elakadásokat és kihívásokat, ezért a végén a folyamat mindenképpen félbemarad - vagyis nem sokat ér vele az ügyfél, ha nem folytatja az együttműködést velem.

2021. febr. 28. 08:55
 10/12 anonim ***** válasza:
A coach-ingnak mennyi az óradíja amúgy kb?
2021. márc. 6. 03:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!