Ha kávézót/cukrászdát szeretnék nyitni, akkor elég a végzettségem?
Szóval fenti vállalkozás nyitásában gondolkodok, és az elején csak egyedül vinném, azonban nincs cukrász/vendéglátós végzettségem, hanem "csak" élelmiszermérnök vagyok.
A jogszabályokban cukrász, pék, édesipari termékgyártó stb. szerepel, mint alkalmas elfogadott végzettség, azonban gondolom, ha nagy tételben, ipari körülmények között gyárthatok mondjuk tortát, akkor annak elvileg (?) nem lenne akadálya, hogy kicsiben is csináljam, csak nem találok erről jogszabályt.
#1
Elég érdekes lenne, ha nagy tételben hivatalosan gyárthatok tortát, de kis tételben, saját kezűleg szükségem lenne egy alacsonyabb képzettségű cukrászra.
#4
Köszi. Viszont akkor azt nem értem, hogy pl. gyorséttermekben és kávézókban, strandbüfében hogy alkalmaznak -általában- végzettség nélküli felszolgálókat?
“ Elég érdekes lenne, ha nagy tételben hivatalosan gyárthatok tortát, de kis tételben, saját kezűleg szükségem lenne egy alacsonyabb képzettségű cukrászra.”
Villamosmérnök sem szerelhet villanyt, villamos rendszert mégis tervezhet ;)
Pontosan.
Jól írjak a többiek. Lehet, hogy te tudsz tervezni tortagyartast nagy mennyiségben, de fogalmad sincs a felszolgalasrol, a vállalkozásrol, a HACCP-rol (jó, talán ezt tanultad).
A cukrász nem alacsonyabb képzettségű, hanem más képzettségű szakember...
Cukrász: OKJ végzettség = középfokú végzettség
Élelmiszermérnök: egyetemi végzettség = felsőfokú végzettség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!