Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Webshop székhelyén ott kell...

Webshop székhelyén ott kell lennie a vállalkozónak is vagy egy rokon is átveheti a leveleket?

Figyelt kérdés

Webshopot szeretnék, de a lakcímemre nem tudom bejelenti a székhelyet (több tulaj van és nem egyezznek bele), ezért csak a nagyszüleim házát tudnám megnevezni, ahol most a mamám lakik. Több kérdésem is van ezzel kapcsolatban.

1. Ha a mamám házát jelentem be székhelynek nekem is ott kell tartózkodnom állandó jelleggel vagy a mamám is átveheti a leveleket helyettem?

2. Ha a mamám háza a székhely, de én a lakcímemen tartózkodom így a címemről végzem a tevékenységet (gyakorlatilag csak netezek, mert a logisztikát kiszervezem egy másik cégnek) ebben az esetben is be kéne jelentenem telephelynek a címem? És ha ez nem lehetséges?

2021. júl. 21. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Valamilyen címe kell, hogy legyen a vállalkozásnak. Az vagy a tulajdonod, vagy valamilyen más jogcímen használhatod erre a célra.

Állandó jelleggel nem kell ott lenned, mért kellene? Magad osztod be az időd, akkor dolgozol amikor szükségét látod.

2021. júl. 21. 09:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kell ott tartózkodnod a székhelyen.

A céges leveleket csak az arra jogosult veheti át.

2021. júl. 21. 10:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Tehát ha írok egy meghatalmazást, hogy a mamám átveheti a leveleket akkor az úgy megoldható?

És a lakcímem ahol ténylegesen tartózkodom nem kell bejelenti telephelynek?

2021. júl. 21. 10:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell. Egy székhely elég.

Amúgy én több mint 10 éve vállalkozó vagyok, de igen ritkán jön levél, talán évente 1-1. Azért meg ha valami hivatalos irat az úgyis tértivevényes, így aztán ha nem tudtad átvenni be lehet menni a postára.

Elég sok vállalkozásnál nem ücsörögnek a címen, hogy hátha jön levél.

2021. júl. 21. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!