Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van egy vállalkozási ötletem,...

Van egy vállalkozási ötletem, szerintetek megérné? (Románia)

Figyelt kérdés

Röviden abból állna, hogy házakat terveznék meg, minőséget, de olcsóbb kivitelezésből, majd keresnék egy vevőt. Lenne szerződésem egy építkező céggel, pár személy, plusz aki menedzseli őket, majd a vásárlótól kérnék előleget, és elkezdenék a munkát. A vásárló nekem fizetne, és én kifizetném a munkásokat, majd ami megmarad az enyém lenne.

Mik a buktatók? Megérné?

2021. júl. 9. 20:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"Mik a buktatók? Megérné?"

Bankok csinálnak ilyet, hitelszolgáltatással.

---

Te mit tennél, ha a "vevőd" berakná az első részletet te elkezdenéd a munkát, aztán nem tudna tovább fizetni, csak 4 hónap múlva?

Kirúgnád a munkásaidat addig?

2021. júl. 14. 23:53
 12/25 A kérdező kommentje:
Felfüggeszteném a munkát,de majd ha a vevő is úgy akarja akkor abbahagynánk, és elveszne a pénze. Sok ilyen történt, most, hogy elkezdtek felmenni az épitkezési árak.
2021. júl. 15. 12:15
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező elárulod a korod? Tippem: 10-12év

Kicsit arra hajaz a kérdésed mikor 2 hete a WC-ről kijöve zajt halottam a konyhából. Gondolkoztam ki lehet az, senkit nem vártam, kulcsa egyedül a testvéremnek van, biztos meglepett a szülinapom miatt :)

Ledöbbentem egy 15 éves cigány gyerek a szendvicsem majszolása közben kávét főzött, állítása szerint csengetett elöl és nem volt bezárva a hátsó ajtó, jah azt is kihangsúlyozta nem lopni gyütt.

Egy hatalmas lehetőségre kér 40eFt-ot, mennek Bécsbe PC-ért bármilyent tud hozni, rendelhetek feketét/fehéret/szürkét, vagy adjak neki 20e előleget és meghozza, de ez esetben 45eFt a végösszeg.

Kitessékeltem a házból, visszamentem és bezártam a hátsó ajtót is, erre megint zörgést hallok a kollégáját véletlen bezártam, WTF

2021. júl. 15. 14:35
 14/25 A kérdező kommentje:
Mi lenne az a legideálisabb opció, ha nem fizeti tovább az összeget? Félbehagyni a munkát, nem?
2021. júl. 15. 15:03
 15/25 A kérdező kommentje:
Viszont ez jó példa, de honnan tudod, hogy nem-e cigány vagyok s nálunk tényleg így szokás?:D
2021. júl. 15. 15:04
 16/25 anonim ***** válasza:

"Felfüggeszteném a munkát,de majd ha a vevő is úgy akarja akkor abbahagynánk, és elveszne a pénze. Sok ilyen történt, most, hogy elkezdtek felmenni az épitkezési árak."

:D

Ez nem megy így, egyrészt mindenhol határidők vannak, másrészt mindenkinek van egy munkanaptára, nem lehet majd összeegyeztetni, a folyamatokat azzal, hogy most éppen melyik vevődnek jött meg a fizetési kedve.

Harmadrészt bizonyos folyamatok félbehagyása a "félkész" épület vagy eddig elvégzett munka károsodásával járhat, vagy annak rovására megy...

Például milyen már az, hogy az ácsok felrakják a gerendákat de befedni már nincs pénz aztán ázik egész télen a fa, majd nyár közepén lesz pénz cserépre...

Nem hinném, hogy találnál olyan bolond vevőt aki nekiállna ennek és pénzt rakna bele amíg tudja, hogy nem menne végig, ha megakad a fizetéssel.

Ezért szoktak bankot bevonni...

Ott nem akad el az építkezés többnyire, és ha nem sikerül kifizetnie, akkro az épület nem veszik el, csak az ő lehetősége a megszerzésére.

Attól még más megszerezheti, akinek lesz rá pénze!

:D

2021. júl. 19. 00:24
 17/25 anonim ***** válasza:

A felfüggesztett munkánál a munkásaid addig ülnének otthon pénz nélkül?

Vagy elmennének máshová dolgozni, de nem biztos, hogy hozzád ráérnének visszamenni, és folytatni a félkész munkát.

Új munkások elkezdenék szerinted más félbehagyott munkáját befejezni?

2021. júl. 19. 00:29
 18/25 xswerdy ***** válasza:
mi az, hogy "nem fizet TOVÁBB"? Azt gondolod, hogy ha induló vállalkozóként elkezdesz házakat építeni, akkor lesz, aki rajzasztalról megveszi azokat? És megfinanszírozza az építkezést? Hát nem valószínű. De már a telket megvenni, és a terveket elkészíttetni is komoly költség. Lehet, hogy a szerződést megkötik a vevők, de jelentős részt nem fognak előre fizetni, csak ha kész a ház. A bank is csak akkor ad nekik hitelt. Ahhoz hogy ezt elkezdd, egy háznyi forgótőkének meg kellene lennie.
2021. júl. 19. 10:36
 19/25 anonim ***** válasza:

"A bank is csak akkor ad nekik hitelt. Ahhoz hogy ezt elkezdd, egy háznyi forgótőkének meg kellene lennie."

Na a másik zseni!

Sosem teszel saját tőkét bele semmibe, ha válalkozol!!!

A legnagyobb marhaság, azt bukod először, ha buksz vagy azt foglalják először, ha tartozásod van, vagy bírságot kapsz!!!

Előleget kérsz, határidőre kötbért vállalsz max, és a bankot is bevonod az építtető telkének fedezetére.

Az építtetőnek rendelkeznie kéne a telektulajdonnal, hogy engedélyt kapjon az építésre, így ha neki nincs elég pénze az építéshez akkor az ő közvetítésével és megbízásával vonod be a bankot mint hitelforrást, a telek értékének fedezetéig, hogy folyósítsa az építtetés költségeit a likviditási tervnek megfelelően!

Plusz pénzügyi biztosítás is kell, ha bármilyen ok miatt csúszna az építés, vagy a költségek megnövekednének és veszélybe sodornák a projektet!

2021. júl. 19. 11:30
 20/25 xswerdy ***** válasza:

milyen építtető? A kérdező házakat akar építeni eladásra. Ehhez nyilván neki kell telket vennie, megterveztetnie a házat, megépíteni, és keresni rá vevőt. Azzal kell számolni, hogy ebből pénz csak a végén lesz. Persze hirdetni el lehet kezdeni az építkezés alatt már, le is lehet szerződni, meg lehet, hogy egy kis előleg is befolyik, de célszerű, ha az első házra való pénz megvan.

Az más helyzet, ha valaki mint építtető a saját telkén építtet egy vállalkozóval házat. Ott a vállalkozónak sokkal kisebb a kockázata, de a várható haszna is.

2021. júl. 19. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!