Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van egy vállalkozási ötletem,...

Van egy vállalkozási ötletem, szerintetek megérné? (Románia)

Figyelt kérdés

Röviden abból állna, hogy házakat terveznék meg, minőséget, de olcsóbb kivitelezésből, majd keresnék egy vevőt. Lenne szerződésem egy építkező céggel, pár személy, plusz aki menedzseli őket, majd a vásárlótól kérnék előleget, és elkezdenék a munkát. A vásárló nekem fizetne, és én kifizetném a munkásokat, majd ami megmarad az enyém lenne.

Mik a buktatók? Megérné?

2021. júl. 9. 20:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%
Ha erre ezen az oldalon keresed a választ, akkor biztos nem.
2021. júl. 9. 20:10
 2/25 A kérdező kommentje:
Miért kell ennyire leszólni a gyakorit? Ma beszéltem egy építkező szakemberrel, és onnan jött az ötlet. Annyira kezdetleges még a gondolat is, hogy megsem születtek még az esetleges felmerülő problémák, így ezeket ide leírhassa bárki...
2021. júl. 9. 20:12
 3/25 anonim ***** válasza:
85%
Erre az oldalra csupa dilettáns okoskodó jár fel osztani az észt. (lásd én is) Ha ezektől az emberektől várod hogy megmomdják hogy jó-e a világmegváltó vállalkozási koncepciód avagy sem, akkor szerintem rég rossz úton jársz. Persze ez csak az én véleményem.
2021. júl. 9. 20:16
 4/25 anonim ***** válasza:
93%

Azért "kell" leszólni (nem az 1es vagyok, de egyetértek vele), mert

1) ez az oldal nem üzletemberek találkozóhelye, ahol megbeszélhetik szakértők, hogy egy üzlet vajon mennyire jó ötlet

2) ha egy ilyen fórumon kérdezed vadidegenektől, akik között lehet unatkozó tini, nyugdíjas, kismama, munkanélküli, minimlbéres gyári munkás, irodai dolgozó, stb. akiknek az ég világon semmi tapasztalatuk nincs ilyesmiben, nem Romániában élnek, még ha ott is élnek, elég nagy ország, nem mindegy, hogy egy kis faluban, vagy egy nagy városban, hogy K-en vagy Ny-on, stb.

3) szóval ha te, aki elvileg értesz hozzá, hiszen ebbe fektetnéd a pénzedet, egy anonim fórumon kérdezed meg, hogy ott, ahol te élsz és amit rajtad kívül itt senki sem ismer, ez egy jó befektetés-e, akkor te nagyon nem értesz az üzlethez és egyaltalán nem vagy benne biztos, hogy jó üzlet-e

4) ha az itt kapott válaszok alapján döntöd el, hogy belevágsz-e, akkor még véletlenül se vágj bele...

2021. júl. 9. 20:19
 5/25 A kérdező kommentje:
Értelek persze igazad van. De, ha mondanak egy esetleges problémád példaul, hogy nézzem meg, hogy van-e konkurencia, és erre nem is gondoltam, majd kiderül, hogy az egész piacot egy kínai hálózat uralja, akkor csak ért valamit a kérdés.
2021. júl. 9. 20:19
 6/25 A kérdező kommentje:
Jelenleg saját keresetem sincs, annyira fiatal vagyok. És ez a másik bökkenő, hogy az építészetben nem vagyok jártas 4es válaszoló.
2021. júl. 9. 20:20
 7/25 anonim ***** válasza:
69%

De ne itt akarj üzlet tanácsokat kapni. Mondanak mondjuk 10 dolgot, amit érdemes lenne megnézned, utánajárnod. Utánanézel, kiderül, hogy minden szuper, ez a 10 dolog mind jó, akkor belevágsz? Űgy, hogy közben a többi 50 dologról meg nem tudsz, mert senki nem mondta neked?

Ha nem vagy jártas építészeben és fiatal vagy, de érdekel a téma, akkor tanulj. Olyanba ne akarj belevágni, amiről keveset tudsz.

2021. júl. 9. 20:31
 8/25 A kérdező kommentje:
Rendben értem, de nyílvánvalóan nem ide a gyakorira hagyatkoztam volna csak, ez egyértelmű. De mindenképpen plusznak érzem, ha ideteved valaki, és mondd valami okosat. A kérdést már nem tudom törölni, de akkor a válaszokat továbbra is informatív jelleggel olvasom, távolabbi perspektívából.
2021. júl. 9. 20:36
 9/25 xswerdy ***** válasza:

persze, sokan vannak akik ezzel foglalkoznak. Akár cégként is, de van, aki magánszemélyként. Azért nem árt érteni hozzá, mert nem minden frissen megépült ház ér többet, mint amibe került. És elég nagy forgótőke is kell hozzá, induló cégként nem fog egy bank se hitelezni.

Hasonlót csinálnak amúgy sokan lakásfelújítás témakörben is, megvesznek egy lepukkantat, felújítják, és drágábban eladják. A mi házunkban két ilyen felújítás volt pár éve. Az egyiket miután meghirdette, 4 nap alatt eladta, és szépen keresett rajta. A másik 3 éve árulja, most éppen viszegeti lefelé az árat. Szóval van akinek bejön, van, akinek nem.

2021. júl. 11. 10:50
 10/25 anonim ***** válasza:
82%

ez alsó hangon is milliárdos üzlet, hogyan terveztél kereset nélkül nulláról belevágni?

nem is értem, ezt bizományba nem lehet elkezdeni, hogy majd fizetek ha a vevő nekem fizetett, ez kőkemény üzlet, milliós-tízmilliós tételekkel

2021. júl. 11. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!