Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, saját tulajdonom nincs, a ház tulaja húzta a száját mikor megemlítettem neki a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat kitöltését, aki amúgy családtag. Milyen megoldás lenne lehetséges erre a problémára?
Figyelt kérdés
Esetleg az megoldás lehetne-e, ha lenne egy másik hely, ahol ott több tulaj van, egyikük adna, elég vagy kell a többiektől is? Ott is elég problémás az egyik tulajdonostárs.2021. jún. 7. 10:00
21/27 A kérdező kommentje:
Nem a legyen könyvelő vagy ne legyen könyvelő a kérdés, hanem, hogy hogyan legyen székhelyem. Könyvelővel már beszéltem, utána a tulajdonossal, aki húzta a száját a kitöltendő papírt látva.
2021. jún. 7. 16:47
22/27 anonim válasza:
Székhelyszolgáltató, mivel sok helyiségben pl Újlenygelben is, nincs iparűzési adó!
Nem tudom, te hol laksz, de ha elindul a vállalkozásoid, számítsáűl rá, hogy az önkormányzat ki fogja vetni az iparűzési adót (is).
23/27 anonim válasza:
Tudom, hogy nem az volt a kérdés, ezt csak a nagy meló/nem nagy meló dologra reflektáltam. Bocsi ha esetleg félrement a szándékom.
24/27 A kérdező kommentje:
22: itt a helyben vonatkozó dolgokat beszéltük meg a könyvelővel, akkor a székhelyszolgáltás fel sem merült. Vagy 150 km innen ez a székhelyszolgáltató, láttam a neten, hogy nincs ipa náluk, de nem is a legolcsóbb.
23: semmi baj, csak könyvelőről nem írtam, és nem értettem, hogy jött ide. Ez egy egyszerű kata-s, aam, egyszemélyes vállalkozás lenne, amihez minden adott, kivéve a nyilatkozat.
2021. jún. 7. 19:59
25/27 anonim válasza:
Mondom, pont erre reflektáltam, hogy aam kata, semmi extra, mennyire egyszerű és mégis mennyi helyen meg lehet csúszni benne,öezért nagyon kell figyelni.
26/27 A kérdező kommentje:
25: tudom, hogy figyelni kell, miután átolvastam a menetét, és a feltételeket, utána megbeszéltem egy könyvelővel, nem magam kezdtem belevágni és nem is úgy tervezem, ha sikerül székhelyet találnom. Most egyedül ez a székhely dolog, amire megoldást keresek.
2021. jún. 8. 09:01
27/27 anonim válasza:
Akkor marad az ismerős vagy szomszéd vagy székhelyszolgáltató, nincs más opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!