Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozást szeretnék...

Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, saját tulajdonom nincs, a ház tulaja húzta a száját mikor megemlítettem neki a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat kitöltését, aki amúgy családtag. Milyen megoldás lenne lehetséges erre a problémára?

Figyelt kérdés
Esetleg az megoldás lehetne-e, ha lenne egy másik hely, ahol ott több tulaj van, egyikük adna, elég vagy kell a többiektől is? Ott is elég problémás az egyik tulajdonostárs.
2021. jún. 7. 10:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
10-es a postázást úgy értem, hogyha neten megkötöm a szerződést egyel, akkor valahogy el kell juttatnom ezeket az iratokat fizikálisan, távolság miatt személyesen nem tudom bevinni, így marad a posta.
2021. jún. 7. 11:39
 12/27 anonim ***** válasza:
Jha értem. Amúgy a postában nincs semmi ördögtől való. Tértivevénnyel add fel és ennyi. 1-2 nap alatt ott van náluk, neked meg jön a visszaigazolás az átvételről.
2021. jún. 7. 11:43
 13/27 anonim ***** válasza:
A könyvelőm havi 5 ezerért adja a székhelyet, nekem megéri. Semmivel nem kell batramolnom, ő intéz mindent.
2021. jún. 7. 12:43
 14/27 A kérdező kommentje:
13-as ez a könyvelési díjon felül van vagy egyben ennyi?
2021. jún. 7. 12:50
 15/27 anonim ***** válasza:
Remélhetőleg a könyvelésen felül, mert egyben nagyon meredek lenne :D
2021. jún. 7. 12:59
 16/27 anonim ***** válasza:
Természetesen a könyvelési díjon felül.
2021. jún. 7. 13:23
 17/27 A kérdező kommentje:

Nekem soknak tűnik 5e/hó csak azért, hogy eltároljanak pár papírt egy mappában a polcon, azon kívül semmi dolog vele.

Itt a drágább könyvelő 6e, olcsóbb 3-4e, tárolásra adnék + 1000-1500-at.

2021. jún. 7. 14:12
 18/27 anonim ***** válasza:
A székhelyszolgáltatás az nem az iratok tárolásáról szól. Ennek komoly jogi kötelezettségei vannak a székhelyszolgáltatóra nézve, ügyfélazonosítás kell, pénzmosás és terrorizmus elleni szabályzás, stb. Itt mifelénk olyan 25-30ezer+áfa általában a székhelyszolgáltatás díja fél évre. A könyvelésre pedig havi 3-4 ezer forint hát. Lehet, hogy lehet annyiért jó szakembert találni...
2021. jún. 7. 14:16
 19/27 anonim ***** válasza:
Kata-s vállalkozás lenne, áfa nélkül, nem egy nagy meló, egy része tőlem sem áll távol, csak ez a székhely dolog akasztott meg :(
2021. jún. 7. 16:04
 20/27 anonim ***** válasza:

Pont most szaladtam bele egy ilyenbe, hogy nem nagy meló. Sorolom miket rontottak el:

- hónap utolsó napjával alapították a vállalkozást, mert azt hitték, hogy másnaptól él;

- önkormányzatnál elrontották a bejelentkezést, ezért nem fogják megkapni a tételes adófizetési lehetőséget;

- rosszul adták be a telephelyengedélyeztetési kérelmet, ezért újra ki kell majd menni a katasztrófavédelemnek hozzájuk, amit valszeg ki kell majd fizetni;

- nem jelölte be, hogy a biztosítása a katával jön létre;

- csak a kereskedelmi kamarához regisztrált, az építőiparihoz nem;

- azt hitte, hogy ha regisztrál a szamlazz.hu-ra, akkor automatikusan bemennek a számlák a nav-hoz.

És ez csak az elmúlt két nap eseménye mióta megkerestek. Én nem azt mondom, hogy kötelező a szakember, de vannak akik nagyon nincsenek képbe, annak szerintem nagyon ajánlatos. Ha a vállalkozónak van ideje és affinitása foglalkozni az ilyen dolgokkal, akkor semmi gond, csinálja csak. Viszont nekem arról a kollégáról is megvan a véleményem, aki 3 ezer forintért könyvel egy vállalkozást. Ha leszámolod belőle az adót, a biztosítást, az eszközöket, stb, akkor az nem túl veretes összeg még akkor sem, ha mondjuk havi fél órát kell csak foglalkozni az ügyféllel. Nyilván gondolom aki havi 3 ezerért könyvel, annak nincs biztosítása, nem ad róla számlát, nem biztos, hogy vállal felelősséget stb.

2021. jún. 7. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!