Egyéni vállalkozást szeretnék indítani, saját tulajdonom nincs, a ház tulaja húzta a száját mikor megemlítettem neki a tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat kitöltését, aki amúgy családtag. Milyen megoldás lenne lehetséges erre a problémára?
Nekem soknak tűnik 5e/hó csak azért, hogy eltároljanak pár papírt egy mappában a polcon, azon kívül semmi dolog vele.
Itt a drágább könyvelő 6e, olcsóbb 3-4e, tárolásra adnék + 1000-1500-at.
Pont most szaladtam bele egy ilyenbe, hogy nem nagy meló. Sorolom miket rontottak el:
- hónap utolsó napjával alapították a vállalkozást, mert azt hitték, hogy másnaptól él;
- önkormányzatnál elrontották a bejelentkezést, ezért nem fogják megkapni a tételes adófizetési lehetőséget;
- rosszul adták be a telephelyengedélyeztetési kérelmet, ezért újra ki kell majd menni a katasztrófavédelemnek hozzájuk, amit valszeg ki kell majd fizetni;
- nem jelölte be, hogy a biztosítása a katával jön létre;
- csak a kereskedelmi kamarához regisztrált, az építőiparihoz nem;
- azt hitte, hogy ha regisztrál a szamlazz.hu-ra, akkor automatikusan bemennek a számlák a nav-hoz.
És ez csak az elmúlt két nap eseménye mióta megkerestek. Én nem azt mondom, hogy kötelező a szakember, de vannak akik nagyon nincsenek képbe, annak szerintem nagyon ajánlatos. Ha a vállalkozónak van ideje és affinitása foglalkozni az ilyen dolgokkal, akkor semmi gond, csinálja csak. Viszont nekem arról a kollégáról is megvan a véleményem, aki 3 ezer forintért könyvel egy vállalkozást. Ha leszámolod belőle az adót, a biztosítást, az eszközöket, stb, akkor az nem túl veretes összeg még akkor sem, ha mondjuk havi fél órát kell csak foglalkozni az ügyféllel. Nyilván gondolom aki havi 3 ezerért könyvel, annak nincs biztosítása, nem ad róla számlát, nem biztos, hogy vállal felelősséget stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!