Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért nem csinálnak többen...

Miért nem csinálnak többen vállalkozást? Iszonyatos pénzeket lehet összeszedni a legkisebb ötletekből, munkából is, mégis a legtöbb ember inkább más gazdagságáért dolgozik munkavállalóként.

Figyelt kérdés

2021. jún. 6. 19:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Én is "effektíve 4 órai" munkával keresek, igaz csak 400-at... ami pár éve álom kategória volt. Az effektíve 4 az sajnos csak első hallásra ilyen szép az esetemben. Ez is egy 8 órás meló, készenlétet igényel, ráadasul meló után is sokat agyalok rajta, így mar bőven 8-10 órás de gyakorlatilag rámegy a napom aktív része, télen-nyáron, ha esik, ha fúj.

Hozzáteszem ez bőven elég számomra egy korrekt megélhetéshez, sőt. Havonta egy csomó többletem van amit magamba forgatok, tartós, minőségi cuccokra, képzésekbe vagy egyszerűen csak betolom egy számlára, jobb időkre.

És szerintem itt a kulcs! Ahhoz, hogy elindulj vállalkozóként, kell min. ½-1 évi tartalék, hogy akkor is tudj a vállalkozásodon dolgozni, amikor egy fillér bevételed sincs. Plusz az elinduláshoz szükséges eszközök... ne mondd hogy eszközök nélkül is lehet mert egy jó laptop + mobil, korlátlan előfizetéssel, akkor is ha olyan tuti webes bizniszed van hogy sose mozdulsz ki otthonról, a minimum. De mondjuk az se árt ha van egy rendes falfelület a hátad mögött a call-ok ideje alatt szóval lakásfelújítás vagy co-working bérlet a következő tétel... és még sorolhatnám :)

Szerintem egyértelmű provokació a kérdés de azért válaszolok :D Bazsi te vagy az? :))

Én speciel azért nem hagyom ott a jelenlegi langyosvizet mert nem hogy fél évnyi cash-em nincs hanem adósságokat is nyögök. Ezeket rendesen fizetgetem vissza és párhuzamosa építgetem vissza az infrastruktúrát ami az elmúlt években nem történt meg... többek között azért nem, mert 7 év alatt volt 3 szabadúszós-szabadulós kísérletem is, rosszul előkészítve...

2021. jún. 9. 18:43
 22/30 anonim ***** válasza:

...szóval ez a vállalkozósdi ez 2-3, de inkább 4-6 év megfeszített munkája, amikor CSAK arra spórolsz, hogy elindulhass, de közben nem hanyagolod az egyéb területeket. Legalábbis a jelenlegi helyzetemben ezt látom.

Sajnos (vagy nem sajnos...) az emberek legnagyobb részének nem hogy ilyen évei, ilyen hónapjai sincsenek. Elinflálják a saját fizetesüket az egyre magasabb és magasabb költekezéssel, túlméretes kocsikat vesznek, "családot alapítanak" (vagyis gyereket csinálnak és elszórnak a gyerek nem létező, nem kialakult igényeire milliókat), tolják a pénzt az élhetetlen szülőkbe és egyéb rokonokba...

2021. jún. 9. 18:49
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom mi kell nagy fizuert home officeba keves ora melohoz.

Alap programozasi nyelv ismeret + kb egyetemi anyag kozeli ismeret ( papir nem kell )

2 ev melo ha lehet minel nagyobb technologia stackel

Ceg valtas

1-2 ev melo uj technologiakkal

Ceg valtas

1-2 ev melo uj technologiakkal

Kozbe persze folyamatos onkepzes, nem csak it teruleten hanem interju technikaktol elkezdve soft skillig minel tobb minden

Ceg valtas multihoz.

Igy ersz el itban 700k+ os fizetest 4-5 ev alatt ugy hogy utana ha pihenni akarsz nyugodtan tudjál.

Ezt persze lehet csinalni viszonylag sokaig, minden 1-2 ev + uj technologi + soft skill kb 100-200 nettoval honoralodik kb netto 1 millioig. Utana mar people managementel lehetne feljebb tornaszni magad, de odaig meg nem juttam el hogy tudjak arrol nyilatkozni.

2021. jún. 9. 20:25
 24/30 anonim ***** válasza:
50%
Egy jól működő vállalkozásba rengeteg időt, pénzt és energiát kell fektetni, és nagyon kevés az esélye, hogy sikeres lesz. Túl nagy a kockázat, és ezt sokan nem engedhetik meg maguknak, inkább választják az állandó, fix jövedelmet.
2021. jún. 9. 23:37
 25/30 A kérdező kommentje:
könnyen lehet hitelt is felvenni, illetve állami támogatások is bőven vannak induló vállalkozásoknak. én azt látom, hogy aki belevág az rövid időn belül milliomos lesz nagy százalékban
2021. jún. 9. 23:44
 26/30 anonim ***** válasza:
Nagyon kockázatos, hosszú távon még inkább. Bármikor csődbe mehet a vállalkozás számtalan ok miatt. Semmi sem garantálja, hogy ha valaki hitelt vesz fel az megtérül, nincs rá garancia, hogy egy vállalkozás sikeres lesz. Mint írtam, a legtöbb embernek egyszerűen nem éri meg.
2021. jún. 9. 23:49
 27/30 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem látsz befuccsolt vállalkozókat, senki sem dicsekszik a kudarcaival.
2021. jún. 10. 00:07
 28/30 anonim ***** válasza:

"állami támogatások is bőven vannak induló vállalkozásoknak"

Na mesélj már, hol van ez a sok!? Én egy éve várok rá, hogy legyen csak egy nyamvadt kicsike is (az a minimálbéres 6 hónapig) de nem indult még mindig!

A 3-4 milliós vállalkozóvá válási sincs, de annak meg amúgy is több éves fenntartási feltételei vannak, ami rizikós mert ha mégsem megy addig, akkor vissza kell fizetni a suskát! Persze ha lenne valószínűleg még így is belevágnék de nincs!

EU-s támogatások feltétel rendszereiről meg ne is beszéljünk, ugyanaz mint más támogatások, hogy csak a tehetősebbeknek adják, akiknek már amúgy is nagy hátterük van, nem a kezdőknek!

Úgyhogy ezzel kapcsolatban nagyon el vagy tévedve a valóságtól. De figyelek hátha valamit rosszul tudok, vagy nem tudok. Mert van ám amit nem hangoztatnak. Én mondjuk már arról is tudnék szerintem. De hátha nem!

2021. jún. 10. 09:35
 29/30 anonim ***** válasza:
A fodrász témánál már világos volt, hpgy a kérdező abszolút nincs képben semmivel.
2021. jún. 10. 09:41
 30/30 anonim ***** válasza:

Én mérnökként 410 bruttót vittem haza néhány éve a legutóbbi munkahelyemről (több, mint 100e lejön a nettóhoz). Ahhoz képest, hogy rengeteget tanultam kiemelkedő eredményekkel, miközben egyetem mellett mellékállásokat is vállaltam, és am unkámban óriási felelősség és stressz szakadt a nyakamba, hát... nem épp egy álomfizu. Kiszálltam, vállalkozást alapítottam, bár vállalkozói viszonylatban nem keresek olyan jól, de jobban keresek, mint mérnökként. Egy ma már stresszmentes, nem akkora felelősségigényű munkával.

Mi kellett ehhez? Vállalkozás előtt kb 1-2 év tanulás (hogyan működnek a vállalkozások, milyen lehetőségek vannak, milyen tevékenységekbe vághatok bele, stb. Emellett alap marketing ismeretek is fontosak).

Vállalkozásindítás támogatás nélkül: a munkaügyi központ FÉL ÉVIG hitegetett, hogy megkapok egy 600 ezres vállalkozásindítási támogatást, hát a francokat kaptam. Semmi sem járt.

Vállalkozásindítás után: Az eleje szépen indult, a covid viszont majdnem megfojtotta az egészet. kb 1 év nélkülözés és megszakadós napi tizenórás munka után végül javulni kezdett a helyzet. Nem tudom, hogy miért, de ebben az évben megugrottak a bevételeim (vagy az előző évbe tett erős munka és marketing, vagy a covid lecsengése avgy nem tudom...)

Ami biztos: soha többé alkalmazotti jogviszony. Az is biztos, hogy bár készültem a vállalkozásra, szerintem az indulás utáni első évben is piszoksokat tanultam erről a világról.

Megérte? Nagyon. Most éppen a bővítésen dolgozom, hogy több is jöjjön a konyhára.

2022. máj. 24. 12:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!