Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Bedolgozás kertészeknek:...

Bedolgozás kertészeknek: működhet?

Figyelt kérdés

Jelenleg nagy cégnél vagyok irodai munkákon viszont van egy kertész végzettségem és viszonylag sokat dolgoztam kertfenntartáson még diákként. A kertészettel egész más terveim vannak hosszú távon (termesztés, önállóan) viszont ez még nem kivitelezhető.

Arra gondoltam, jogsi, autó, némi tartalék birtokában hogy lehet hogy megérné visszatérni a kertfenntartáshoz. Tisztában vagyon a meló előnyeivel és hátrányaival szóval a kioktatást mellőzhetjük :)

Ami kétséges, hogy bárki igénybe venné-e a szolgáltatásaimat. Saját kertfenntartó céget azért nem indítanék mert nem ez a hosszú távú célom és nem szívesen áldoznék éveket arra hogy kialakítsak egy jövedelmező céget. Szerszámok, szaktudás, ügyfélkör stb.

Azt is látom, hogy ez főleg Budapesten működik, ahol 1-2 évet eltöltenék még de többet nem. Illetve ott is erős a verseny, nem biztos hogy bomba ötlet ebbe beleszállni.

Legnagyobb kételyem hogy az 1000-2000-es órabérek, amiket fizetnek a kertészek, jellemzően feketék tehát nem érné meg neki se jobban egy KATÁ-st (én) foglalkoztatni ha az ugyanannyi költséggel jár.

(Az ötlet egy itteni hozzászólótól jött aki azt ajánlotta egy kérdezőnek hogy, más szakmában, de vállalkozóként dolgozzon be.)

Opció még a részmunkaidős KATA, a mostani munkahelyem megtartásával de mivel ez nem-Budapest, nem tudom, müködne-e. Itt alig vannak kertész cégek, bőven találnak lecsúszott embereket akik lenyírják helyettük a füvet illetve ismerek olyanokat is akik szakképzettség nélkül csinálnak ilyen munkákat, ezzel megint csak kár versenyezni.

Minden építő válasznak örülök, Bp és más városból is.

2021. jún. 6. 02:34
 1/2 anonim ***** válasza:
77%
Van bejelntett munkád hagyd a francba a kata és egyéb adozást. Kert fentartás annyibol jo tudni mennyi idöt vesz el.Gazdával megállapodni heti v kétheti legyen. Volt olyan munkatársam 53 kertet nyirtak tartottak rendben munka mellett.
2021. jún. 6. 03:49
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez tetszik! Hát, havi 30-at azért lehet rászánnék hogy biztonságban érezzem magam... de értelek...
2021. jún. 6. 13:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!