Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Vállalkozásnál első fizetős...

Vállalkozásnál első fizetős munka?

Figyelt kérdés
Vállalkozást építünk, de mivel még csak építjük ezért eddig teljesen ingyen gyakorlatilag szívességként csináltunk munkákat. Na most eljött amikor szeretnénk már érte pénzt kérni. Viszont rizikós kiváltani a katát a havi 50 ezerrel, mert az egy dolog hogy mi beárazzuk a munkánkat, de fizetni nem nagyon szeretnek az emberek. Ilyenkor mi a teendő? Olvastam, hogy feketén kell csinálni, de tényleg ez az egy járható út? Az adószámos magánszemély is szembejött, de a munka rendszeres lenne, a tervek szerint havi két alkalmú legalább.

2021. máj. 18. 00:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%
De egyébként sokat segítene, ha leírnád, mivel foglalkoztok.
2021. máj. 18. 16:54
 12/23 A kérdező kommentje:

Rendben. Reklámvideókat készítünk kisebb cégeknek. Ezt általában azért félek elmondani, mert mindenki azzal jön, mennyire nehéz, meg érteni kell hozzá stb. Tudom. Ezelőtt kerületi tv-nél dolgoztam, ahol gyakorlatilag ingyen reklámot kapott mindenki akivel forgattam, mindig próbáltak extra reklámot belesűríteni és szinte már a könyökömön jött ki az a mondat, hogy "ki lesz írva a nevük, készül interjú is, mi ez ha nem reklám?" nem egyszer fel lett ajánlva, hogy ha akarnak promót vagy felhívást beletenni, fizessenek érte, de nem akartak. Én ebből indultam ki.

Amúgy ezeket az ingyen forgatásokat úgy adtuk elő, hogy referenciákat gyűjtünk és ezért szeretnénk forgatni. Volt aki meg is keresett minket, hogy még egyszer menjünk már, de olyat talált ki, amit a mi eszközparkunkkal lehetetlen megcsinálni. Értsd: 3 kamerás felvétel, legalább 3 szereplő, ami plusz mikrofon, plusz lámpa, szóval arra nemet mondtunk, és mint kiderült ők ingyen szerették volna úgyszintén.

2021. máj. 18. 17:21
 13/23 anonim ***** válasza:
63%

"hogy ha akarnak promót vagy felhívást beletenni, fizessenek érte, de nem akartak."

Szoval mar mielott belekezdtel ebbe rajottel hogy ezek a kis cegek nem akarnak reklamert fizetni.

"és mint kiderült ők ingyen szerették volna úgyszintén"

Es most is folyamatosan ezt a visszajelzest kapod.

Miert gondolod meg mindig hogy van kereslet a munkadra?

Ajandekra mindig lesz kereslet, ciki is lenne ha ingyen ajanlod es meg ugyse kell senkinek, de meg nem is ott tartunk hogy az "ugyfeleid" kevesebbet akarnak adni mint amennyit te ajanlasz, hanem konkretan egy forintot se er meg nekik.

2021. máj. 18. 17:29
 14/23 A kérdező kommentje:

Na igen, megjöttek a hagyd abba amit csinálsz típusú kommentek.

Nem gondolom hogy van kereset a munkámra, de azt se hogy nincs. Nyilván az akkor derül ki ha kerek perec kijelentjük, hogy pénzért csináljuk de máshogy nem. :) Konkrét összegeket még amúgy sem írtunk ki. Az is a kérdésem, ha még nincs kiváltva a kata írhatunk-e összeget, vagy majd a kata kiváltása után?

2021. máj. 18. 17:38
 15/23 anonim ***** válasza:
61%
Azt gondolom, hogy kiirhatsz, de ahhoz hogy leszerzodj majd valakivel mar kelleni fog a KATA, mivel EV-kent kell majd alairni a szerzodest. Ami nem problema mert kb fel ora megcsinalni KATAt, de ha addig varsz amig elkuldik a penzt abbol baj lehet.
2021. máj. 18. 17:47
 16/23 A kérdező kommentje:
és ha ketten csináljuk mindkettőnknek ki kell váltani vagy elég csak az egyikünknek?
2021. máj. 18. 17:56
 17/23 anonim ***** válasza:
88%

Nem leszek népszerű ezzel, de ha te már hirdetsz, kuncsaftokat hajtasz fel, az gazdasági tevékenységnek minősül, vagyis oda már kell kiváltott vállalkozás (nyilván a való életben ez nem így megy természetesen, csak papír szerint).

Amúgy ha ketten csináljátok, akkor valaki vagy alkalmazott lesz, vagy mindketten vállalkozók.

2021. máj. 18. 19:10
 18/23 A kérdező kommentje:
Tehát gyakorlatilag ha valaki új vállalkozást kezd, és mindent jogilag helyesen akar tenni, kell lennie legalább fél vagy 1 millió forintnak féretéve, hogy azokban a hónapokban amíg nem termelődik vissza a kata, ill az anyagköltség meg minden, addig legyen pénz ezekre. Jól értem?
2021. máj. 19. 10:04
 19/23 anonim ***** válasza:
61%
Sarkítva: pucér seggel ne indítson senki vállalkozást. Igenis szüksége van egy vállalkozásnak kezdőtőkére, tartalékra. Szóval végülis igen. Ha mindent teljesen papír alapján akarsz csinálni, akkor így kell. Teszem hozzá a való életben ez nyilván nem így működik.
2021. máj. 19. 10:07
 20/23 A kérdező kommentje:
Nyilván kell valamennyi félretett, én se azt mondom, hogy 0 forintból indítson valaki, csak olyan szinten vicces az egész, hogy ha el akarsz kezdeni egy vállalkozást konkrétan semmi segítséget nem kapsz.
2021. máj. 19. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!