Mit gondoltok a kerekítetlen árazásról? Van értelme még napjainkban is a 11.990 forint kiírásának a 12.000 helyett?
WOW!!!!!
Ezt a kérdést már kiveséztük a korábbi kérdések alatt:
"10.990 forint kiírásának a 11.000 helyett?"
"9990 forint kiírásának a 10000 helyett?"
Had találjam ki a következő kérdésed szövegét...
Mit gondoltok a kerekítetlen árazásról? Van értelme még napjainkban is a 12.990 forint kiírásának a 13.000 helyett?
Pont az hogy nem!
Mint ahogy az előzőben is írtam ,hogy sokkal nehezebb kiszámolni mert mindent kerekíteni kell fejbe. Tudom, hogy az ára 9 vagy 99 nem pedig 100 ezért elég nagy agymunka. Még akkor is ha ténylegesen ugye nem lehet belőle vissza adni. Mint ahogy én se 101 forintot fizetek egy 101 forintos termékért, hanem csak 100-at. Aki járt általános iskolába és elvégezte legalább a második osztályt arra ezek a 99 forint 100 forint helyett trükkök szerintem nem nagy hatással vannak. Ami kell azt úgy is megveszik. Inkább olyan hatással lehet hogy elvonja a figyelmet és esetleg olyat is megvesz a vásárló amire nincs szüksége. Aztán már csak a pénztárnál eszmél, hogy jééé... Két kifliért jöttem be és mégis tele a kosár. Mert elvonja a figyelmet hogy közbe fejbe matekozik az ember.
Én nem találtam több ilyen kérdést.
Lehet hogy törölve lettek?
Balról olvasunk, azért találták ki.
És mert működik, azért használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!