Mit gondoltok a kerekítetlen árazásról? Van értelme még napjainkban is a 11.990 forint kiírásának a 12.000 helyett?
Ó, hányszor hallom a 11990Ft-ra kiírt terméknél, hogy az "tizenegyezerbe kerül", és sosem azt, hogy "tizenkétezer".
De a 9990 vs 10000Ft meg 99990 vs 100000Ft az méginkább ilyen.
Marketing. Sokaknak misztikus, már-már ezotéria.
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen termékről van szó.
A 11990 Ft azt sugallja, hogy olcsó termék. Azok fogják venni, akik spórolni akarnak.
Ha neked minőségi termékeid vannak és kerekítetlen árat írsz ki, akkor ez sokakban azt az érzést fogja kelteni, hogy olcsó = gagyi termék.
Igen.. Pszichológiai kísérletek mutatták, hogy ha szám eleje kisebb, akkor olcsóbbnak gondoljuk. Tehát nem technikai, hem marketingpszichológiai jelentősége van.
A 19.990 Ft-os terméket nem "húszezer", hanem csak "tizenezer" forintnak érezzük. Pedig hát semmi különbség, ha azzal a 10 Ft-al nem számolunk.
Pszichológiai kísérlettel nagyon sok hülyeséget kimutattak. Például azt is hogy a disznók okosabbak az embereknél. Egy olyan állat ami a saját szarjába fetreng. Ki túrja a válóból a tápot aztán eszi a koszos földről. Okos! nem mondom, nagyon okos. Ha a kutatók azt mondják akkor biztosan úgy van.
Én mindenesetre tudom hogy a 990 az nem 1000. Vagy hogy a 99.000 az nem 100.000.
És ha úgy van meg is veszem a drágábbat ha az jobb. Például egy fűrész 19.900 forint, de lehetne 20.000 is teljesen mindegy mert tudom hogy rosz. Megvettem a 36.000 forintos gépet és nem azt néztem hogy 9-re vagy 90-re végződik.
Az lehet hogy az amerikaiak ennyire buták, azoknak ez a módszer működhet, de a Magyaroknál nem. A Magyarok okosak! Meg még jó pár népcsoport is.
Csak sajnos minden hozzájuk igazodik.
Náluk azt is le kell írni hogy a macskát nem lehet a mikróba szárítani.
Vagy hogy a tempomat a lakókocsiban nem azt jelenti hogy az autópályán száguldva bekapcsolja a "robot pilótát" és hátramegy kávét főzni.
Akkor miről beszélünk?
Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!