Valahol szomorú ha egy 1902 óta azonos helyen folyamatosan üzemelő étterem a mai nappal végleg feladta? Azok után hogy túlélte az I. II. VH-t 56-ot rendszerváltást?
Az online rendelős kiszállítós baromkodás ment tavaly március óta, de ráfizetést termelt nem hasznot. Az utolsó tartalék is elfogyott, a mai nappal kampó végleg.
Azért túlélte az I. VH-t a II. VH-t Budapest ostromát, 56-ot, stb stb a rendszerváltást is. A XX. sz. a zsebében volt. De ez a műbaromkodás a covid körül már neki is sok volt.
" a világ legrégebbi vállalkozása"
A világ legrégibb vállalkozása az a katolikus egyház. 2000 éve hittel kereskednek és jól megy nekik.
Én magam is azt mondom, hogy piacgazdaság van, ami azzal is jár, hogy van aki tönkremegy.
Azt megértem, hogy egyéni szinten ez nagyon rossz és nem kell, nem szabad kárörvendeni rajta, de sopánkodni sem.
Ettől függetlenül amikor valami nagyon régi vállalkozás, vendéglátóhely, stb... zár be, főleg ha kultikus volt valamiért azt valahol mégis sajnálom.
Nem lehet csak emiatt veszteségesen életben tartani, de akkor is valahol kár érte.
Akik olyanokat írnak, hogy 119 év alatt fel kellett volna halmozni megtakarítást, stb...
Azért nyilván nem lehet a 119 évet egy időszakként tekinteni.
Valószínű már régóta veszteséges volt vagy a nullszaldón billegett.
Illetve a kérdező írta, hogy tulajdonosváltás is volt, hát akkor főleg az üzletvezetés szempontjából onnan indul az időszámítás. A vendégek részéről persze nem.
Esetleg jó lenne azon a helyen azonos névvel újra nyitni a járvány után.
Marketing szempontból is lenne benne ráció.
Az ilyeneket általában van is aki meglépi, mert lát benne fantáziát.
A kérdező mondandója meg stílusa viszont elég provokatív.
Mintha valami rejtett politikai üzenet lenne benne. Egyházellenes kijelentés. Meg, hogy már nem családi tulajdon, hanem külföldi vállalaté, stb...
Amúgy ki neked az ellenség? Vagy úgy mindenki?
Jobb vagy baloldalról támadsz dolgokat?
"Azok, akik addig is jártak. Nagy ész kell ehhez."
Hát nem tudom, én is szoktam járni hébe-hóba étterembe, de eszembe sem jutna akkor, amikor bombák repkednek, tankok és milíciák járják az utcákat.
Ehhez képest a karantén netes rendeléssel még istenes. (Igen, direkt ezt a szót használtam. :D)
" de eszembe sem jutna akkor, amikor bombák repkednek, tankok és milíciák járják az utcákat."
Budapest egyik föld alatti báltermében a legnagyobb bombázás idején is hatalmas dáridó eszem iszom tánc zene volt.Az ok EVIDENS!!!!
Ha már úgyis meghalunk (sanszosan) legalább b***unk be előtte még utoljára ...
nem evidens?
szerintem TELJESEN EMBERI.
Igen, csakhogy föld alatti bálteremben könnyebben dajdajozik az ember, mint egy földfelszíni étterembe szaladgál.
Mindegy, hagyjuk, meddő vita.
"A világ legrégibb vállalkozása az a katolikus egyház. 2000 éve hittel kereskednek és jól megy nekik."
Amennyiben a vallásokat is vállalkozásnak vesszük, úgy a buddhizmus, az iráni vallás és a zsidó vallás is régebbi, mint a katolikus egyház. De ezek egyike sem érhet fel a hinduizmussal, amely ma már több, mint 4000 éves és igen komoly üzlet a Gangesz partvidékén.
Azért ezt szerintem nem kellene elhinni, hogy "végleg"...
Ami már több mint 100 éve megy azt nem egy család csinálta, ki fog nyitni újra az, csak most szünet van, és ez is egy "reklám".
Úgy fog az bezárni mint a pléhcsárda, kb soha :D
" ki fog nyitni újra az, csak most szünet van, és ez is egy "reklám"."
Akkor egyszerűen NEM ÉRTED A lényeget!!! egyszerűen nem érted ...
semmit se értesz.
bármikor kinyithat újra a jelen vagy új tulajjal akár. de megszakad az "1902 óta egy napot se voltunk zárva" megállapítás. és akkor már akár ki se nyisson mert minek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!