Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Befizessem a kötelező kamarai...

Befizessem a kötelező kamarai tagsági díjat? Hogy hajtják be ha nem fizetem?

Figyelt kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok, covid miatt nem megy túl jól, minden forint számít, meg a semmiért nem akarok 5000 ft-ot fizetni.

Mi lesz ha nem fizetem be?

2021. febr. 18. 11:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

9: tényleg nem értem az ilyen embert..... Miért kérdez, ha eleve nem akarja befizetni.

Ott van a kamara hivatalos honlapjáról a konkrét hivatkozás.

Nem fogja elhinni azt se...

Pffff...

2021. febr. 18. 12:20
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Mi köze a NAV-nak a kamarai tagdíjhoz? Semmi. Tényleg semmi. Egy normális országban nem is lenne vele dolguk.

Nálunk viszont pár év hoztak egy jogszabályt, hogy a NAV mégis behajtja. Innentől kár azon puffogni, hogy a ez így mégis hogy, a kamara nem állami szerv, mert mégis behajtja a NAV.

Legközelebb tessék olyanra szavazni, aki szerint a kamara feltőkítése nem állami feladat.

2021. febr. 18. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Behajtja a NAV, és az már nem 5000 Ft lesz, hanem 10.
2021. febr. 18. 13:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Magához a tagdíjhoz nincs köze a NAV-nak. Viszont a Kamara - a törvény szellemében - teljesen törvényesen átadhatja a behajtást a NAV-nak, ha a delikvens nem akar fizetni.
2021. febr. 18. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:
NAV behajtja, általában inkasszálja a számlát
2021. febr. 18. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!