Befizessem a kötelező kamarai tagsági díjat? Hogy hajtják be ha nem fizetem?
Egyéni vállalkozó vagyok, covid miatt nem megy túl jól, minden forint számít, meg a semmiért nem akarok 5000 ft-ot fizetni.
Mi lesz ha nem fizetem be?
#1 - minden vállalkozónak kötelező a kamara. Akinek nincs szakmai kamarája, mint pl orvosi vagy esetleg agrárkamara, annak is kötelező a kereskedelmi és iparkamarához regisztrálni és fizetni.
Kérdező, mindenképp fizesd be, mert ha nem, akkor a nav hajtja be és akkor lesz +5ezer forintos díja is a dolognak.
első valamit nagyon félrenéztél, ez nem az mmk.
A navos dolgot sem értem, a kamara nem állami szerv, ők nem hajtják be.
Akkor ne fizesd be!
Csak akkor miért írod ki a kérdést, ha már eldöntötted.
Nálad okosabbak leírták a miérteket - akkor ne kérj véleményt, ha nem érdekel....
Tessék!
"*Akik elmulasztották a törvényben előírtak teljesítését (nyilvántartásba vétel, illetve hozzájárulás megfizetése) számíthatnak arra, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) behajthatja a díjat, miután az köztartozásnak minősül. Már 5000 forint esetén is eljárhat az adóhatóság, ráadásul a végrehajtásnak költsége is van, (további 5000 Ft) így a mulasztás további terheket jelenthet a gazdálkodó szervezet számára."
Kérdező, Te aztán tényleg nem semmi vagy: világosan leírtam, hogy SAJÁT TAPASZTALAT, hogy zárolják a számládat és levonják - de te még így is vitatkozol velünk: akkor miért tetted fel a kérdést?
Ne fizesd be, aztán majd pár év múlva, mikor a legkevésbé számítasz rá, egyszer csak zárolják a számládat. hajrá! Biztos jobban megéri, mint befizetni 5 ezer ft-ot - még ha késve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!