Elektronikus fizetési lehetőséget kell biztosítani. Ez nem feltétlenül bankkártyát jelent, kidolgozhat egy elektronikus fizetési rendszert is pl. az azonnali átutalásra alapozva. A legtöbb helynek valószínűleg egyelőre a bankkártyaterminál fogja a legjobban megérni, aztán később simán lehet, hogy alternatív megoldások is képbe jönnek.
2020. szept. 14. 09:10
2/12 anonim válasza:
igen
2020. szept. 14. 09:25
3/12 anonim válasza:
Úgy van kb ahogy az egyes írja. Igazából a cégeknek elég, ha kiírják a bankszámlaszámukat, ahová azonnal lehet utalni és már meg is felelnek a jogszabályoknak.
2020. szept. 14. 09:25
4/12 anonim válasza:
# 3
Ha nem tudja ott élőben ellenőrizni, hogy utalás érkezett tőlem, akkor mit sem ér, hogy kiírja a bankszámlaszámot, tehát nem felel meg a jogszabályoknak. A gyakorlatban pedig azt sem érzem működőképesnek, hogy én éppen fizetnék a boltban és erre elkezdek kézzel utalást indítani, még a bankszámlaszámot is kézzel bepötyögve. Ez akkor működhet rendesen, ha egy QR kódot vagy hasonlót beolvasva nagyjából automatizálva megy a folyamat. Persze a kis sufni üzletek esetében, akiket eddigs sem érdekelt az elektronikus fizetés, el tudom képzelni, hogy ez a megoldás bőven elegendő.
2020. szept. 14. 11:34
5/12 anonim válasza:
Hidd el, én teljes mellszélességgel a bankkártyatermiálok mellett vagyok. Én kötelezővé tenném mindenhol. És értem is amit mondasz, és egyet is értek vele. Viszont én csak arra utaltam, hogy nem kell terminálnak lenni minden helyen, hanem elég ha a bankszámlaszámot megadja az ember és már a jogszabályi feltételeket biztosította is.
2020. szept. 14. 11:39
6/12 Meton válasza:
Az elektronikus fizetési lehetőség szerintem minden esetben terminált jelent. Pár napja fizettem bírságot helyszínen. A rendőr nem számlaszámot fog adni, ahova kézzel manuálisan átteszem az összeget. Mégis mi garantálná, hogy nem a saját számlájára teteti a pénzed?
Esetleg el tudok képzelni olyan terminált, ami saját azonosító kártyát kér mondjuk egy céges területen, és akkor egy belső számláról veszik le a pénzt.
2020. szept. 20. 11:58
7/12 anonim válasza:
Pedig nen terminált jelent minden esetben, erre mérget vehetsz.
2020. szept. 20. 12:45
8/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül terminált jelent, viszont nem is azt, hogy kiírsz egy számlaszámot és ezáltal te már letudtad.
2020. szept. 20. 13:57
9/12 anonim válasza:
Pedig de, elég ha kiírom a számlaszámomat. Azzal biztosítva van az azonnali fizetés lehetősége.
2020. szept. 20. 15:14
10/12 anonim válasza:
Csak akkor van biztosítva, ha így valóban tudok fizetni. Ha utána az eladó közli velem, hogy bocs, ő neki nincs hozzáférése a számlatörténethez, úgyhogy nem tudja ellenőrizni, hogy tényleg fizettem-e, akkor nincs biztosítva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!