KATA-s Bt megszüntetése?
Figyelt kérdés
Én vagyok a belteg, feleségem a kültag. Válunk! A cégben valójában ö dolgozik, én nem értek ahhoz a szakmához. Azért van az én nevemen a cég, mert az apám adta a kezdö pénzt az egészhez és ragaszkodott, hogy én legyek a tulajdonos 80% arányban és a beltag is.
Hogyan lehet megszüntetni? Nincs aki belépne helyette, én a tevékenységet nem tudom végezni, a 25.000 katát meg nem szivesen fizetem havonta a semmire.
2021. febr. 16. 09:15
1/5 A kérdező kommentje:
*beltag
2021. febr. 16. 09:15
2/5 anonim válasza:
Ha nincs tartozása a bt-nek, akkor végelszámolás kell. Ebben a könyvelőd fog tudni segíteni, neki kell végigzongorázni ezt az egészet veletek. Ha van tartozás, akkor már bonyolultabb a dolog, akkor nem lehet végelszámolni.
Az egyszerűsített végelszámolást egyébként le lehet zongorázni 2-3 hónap alatt.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! A tartozást kifizetem én! A könyvelönk azt mondta, hogy Bt-t nem lehet sehogy megszüntetni és kötelezö 2 tagnak benne lennie. Azért kérdezten inkább.
2021. febr. 16. 09:25
4/5 anonim válasza:
Akkor ha megfogadsz egy tanácsot, akkor sürgősen elhagyod ezt a "könyvelőt". Én tavaly csináltam több bt végelszámolást is, simán lehet, szép is lenne ha nem lehetne megszüntetni egy céget...
5/5 anonim válasza:
Meg lehet szüntetni a KATA-s BT-t is, természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!