Szja-s, szüneteltetett, bevételt több, mint egy éve nem generált egyéni vállalkozás online megszüntetését követően milyen bevallásokat kell beadni, és pontosan miket kell jelölni, kitölteni bennük?
Ööö izé, de, pont azt kérsz :D
Amúgy 08, 58 záró, ha érintett voltál, akkor 01, 65 záró, kamarából kilépni, önkormányzathoz változásbejelentő és záró. Ha van számlmzóprogram, akkor szamlazo nyomtatványon azt törölni. Plusz ki tudja még mi van a vállalkozásodban, attól függhet a többi (pl ha pénztárgép is van, azt is ki kell jelenteni).
Írtam, hogy csak általános, 0-ás kitöltést kell csinálnom, nem könyvelői segítség kell, semmi sincs a vállalkozásomban, sem azok, amiket felsoroltál, sem más.
Egyébként pont arra vagyok kíváncsi, amit írtál is, ha még leírod a bevallások pontos nevét, azzal is sokat segítesz, mert ezek alapján még nem tudom feltétlenül beazonosítani őket.
Most pl: épp egy 2058-ast töltök ki (gondolom ez az említett "58 záró"), de pl: ott el vagyok akadva, hogy tudtommal elvileg jan 1-től a megszűnésig (okt 10) kellene bevallanom, de a program csak havi vagy negyedéves időszakot engedélyez...ilyen problémáim vannak, nem számlázóprogram meg pénztárgép kijelentése.
Könyvelő helyett van TEL kódom a NAV-hoz, de szeretném inkább még a hétvégén megcsinálni a bevallásokat.
Webes ügysegéd ev. tevékenység megszüntetése, majd ha ezt ma, vagy holnap megcsinálod, akkor holnaptól lezárnak. Ha vasárnap csinálod, meg akkor a megszűnés november 1. és azután az 1 nap miatt adhatod le duplán a havi bevallásokat is :-).
2008
2058
2065 záróbevallások (Ha áfás voltál, a bankszámla vezető bank felé is jelenteni kell a megszűnést. )
20T101E-en jogviszonyok rendezése, ha kell.
Összes önkormányzatnál iparűzési adó alól kijelentkezni, záróbevallást oda is leadni.
Kamarai tagság megszüntetés.
Kérj ki a végén egy IGAZOL-t járulékigazolásra, később szükséged lehet rá és csekkold az adószámlát, iparűzési egyenleget, amit a bevallások után módosítanak.
Közüzemeket írasd vissza magánszemélyre.
A Webes ügysegéd ev. tevékenység megszüntetése már megvolt lassan egy hónapja, azért sietek :)
+ a kamara is rögtön jelzett magától email-ben, hogy töröltek, így gondolom az is rendben van.
A 20T101E akkor is kell, ha nem volt alkalmazottam, ill. a 2065, ha nem voltam áfás (külön vállalkozói bankszámlám sem volt)?
Az iparűzési adó alóli kijelentkezéshez, záróbevalláshoz milyen nyomtatványt keressek az önkormányzat (Gyöngyös) honlapján (vagy van esetleg az is az ÁNYK programban)?
Köszi még egyszer a segítséget!
101E-nek semmi köze az alkalmazottakhoz. 1041-en jelentsd ki magad, utána 58, 08 záró.
Önkormányzati bevallásokat pedig az önkormányzati portálon találsz, nem a városod honlapján. 65 záró nem kell ha nem voltál áfás.
Igen, e-önkormányzati portálon tudod a hipakat rendezni, de akkor ezt megtaláltad.
101E ahhoz kell, ha megtartasz például magánszemélyként x tevékenységi köröket és nem ev.-ként végzed tovább, akkor nem kell új adószámot igényelned hozzá ( max a székhely miatt változhat az illetőség, ha a lakcímed különbözik például a vállakozás székhelyétől )
1041 lemaradt valóban.
Ev. nem kötelezett számviteli trv. szeint sem könyvelőre, ezek azért nem agysebészeti területek, így felesleges túldimenzionálni ennek a szükségességét.
Ha hibásan adja be, akkor értesítés után javítóval ugyanúgy be tudja adni, Navhoz meg van TEL azonosítója, ha esetleg többedszerre sem sikerülne neki valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!